Як прибрати липкий жир з фасаду кухні - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кухня вважається одним з найбільш проблемних місць в будинку - через постійне готування, в процесі якого жир "летить" зі сковороди на всі поверхні, вони швидко забруднюються. УНІАН з'ясував, як відмити кухню від жиру народними засобами за копійки.

Як легко відмити кухню від жиру лимонною кислотою

Рекомендуємо лайфхак, як відмити кухню за допомогою всього одного пакетика лимонної кислоти. Вам потрібно взяти літр води, розчинити в ній 15 гр "порошку" і додати кілька крапель рідкого мила або засобу для миття посуду. В отриманому розчині змочити губку і витерти всі проблемні місця на фасаді кухні. Не змиваючи водою, залишити так, почекати 30 хвилин, потім знову потерти засобом і тоді вже зняти шар миючого ганчіркою, змоченою в чистій воді.

Як відмити кухню від липкого нальоту і жиру содою з олією

Цей "бабусин" метод допомагає відмити кухню від жиру за лічені хвилини - так, що вона буде виглядати, як нова. Змішайте соду і рослинну олію в співвідношенні 2:1, змочіть губку в цій кашці, нанесіть на кухонний гарнітур. Залиште на 20 хвилин, потім змийте теплою водою. Якщо плями залишилися, процедуру можна повторити.

Відео дня

Так само добре, як і олія, "працює" разом з содою рідке мило. Щоб приготувати суміш, використовуйте ті ж пропорції, але залишайте розчин на поверхні не на 20, а на 15 хвилин. Далі все так же - змити теплою водою. витерти насухо.

Як прибрати липкий жир на кухні спиртом з оцтом

Якщо ви не знаєте, чим відмити кухню від жиру і бруду, то можна спробувати дуже популярний метод - з'єднання спирту і оцту. Потрібно два інгредієнта змішати в рівних кількостях, додати в два рази більше води. Перелити розчин в розпилювач, попшикати на забруднені ділянки і залишити на 15-20 хвилин. Потім м'якою губкою потерти і змити ганчіркою, змоченою в теплій воді. 

ВАЖЛИВО: врахуйте, що при використанні даного методу кухню потім необхідно буде провітрити.

Як очистити кухонні шафи від жиру в домашніх умовах сіллю і оцтом

Відмити кухню народними засобами можна, навіть не купуючи нічого в магазині - сіль і оцет точно знайдуться у кожної господині. Два інгредієнта потрібно змішати так, щоб отримана суміш нагадувала густу сметану. Потім в цей диво-засіб потрібно занурити зубну щітку і потерти пляму 5 хвилин. В кінці важливо змити все чистою водою, а потім витерти кухонні меблі насухо паперовим рушником.

Вас також можуть зацікавити новини: