Харчування впливає на ріст волосся / ua.depositphotos.com

Кожна з нас мріє про довге, густе, шовковисте і доглянуте волосся. Воно володіє такою потужною енергією, що здатна не тільки подарувати своїй власниці впевненість в собі, але і привернути увагу всіх оточуючих.

Раніше УНІАН розповідав, як накрутити волосся без плойки, а сьогодні ви дізнаєтеся, як відростити волосся на 10 см за місяць. 

Як відростити волосся в домашніх умовах - 5 простих лайфхаків

Волосся вимагає ретельного догляду, як і інші частини тіла. Тому не поспішайте погану якість своїх локонів "спихати" на косметику з мас-маркетів. Краще зверніть увагу на кілька нюансів, які можуть вирішити вашу проблему в найкоротші терміни.

Відео дня
  • Правильний догляд

Якщо ви ставите питанням, як швидше відростити волосся, вам варто знати, що шампуню і кондиціонера для догляду за ними недостатньо. По-перше, якщо ви хочете мати густі і розкішні локони, варто купувати професійну косметику. В першу чергу потрібно розчесати волосся, а потім двічі вимити їх шампунем, роблячи масаж голови. Так ви стимулюєте цибулини до зростання. Потім нанесіть кондиціонер і залиште його на хвилин 15. Волосся за цей час вбере в себе всі корисні речовини, що містяться в кондиціонері. Таким чином вони стануть м'якими і шовковистим. 

Після цього нанесіть маску. Її також потрібно залишити на 10-15 хвилин. Далі потрібно "вичавити" волосся за допомогою рушника. Важливо: не натирайте їм голову і волосся, бо їх можна пошкодити.

Після того як ви приберете зайву вологу, на кінчики нанесіть масло і обов'язково термозахист. Якщо у вас є можливість обійтися без фена, зробіть це. 

  • Відмовтеся від приладів, які нагріваються

Фен, плойка, утюжок - пристрої, які тільки травмують ваше волосся, не дозволяючи йому рости. А все через пару при нагріванні, який розм'якшує кератин верхнього шару волосся. В результаті захисний шар випаровується, а волосся стає ламким.

  • Не зав'язуйте тугі хвости

Не секрет, що останнім часом на піку популярності тугі хвости, кіски та інші зачіски, які насправді тільки травмують ваше волосся. Проблема в тому, що при зборі локонів в тугий хвіст, ви можете не тільки їх зламати, але і буквально вирвати з коренем.

  • Підстригайте посічені кінчики

Стилісти кажуть, що перш ніж починати відрощувати волосся, варто відвідати салон краси. Майстер прибере посічені кінчики, які візуально тільки псують образ. Після стрижки вам "запечатають" кутикулу волосся за допомогою різних засобів, що дозволить їм відростати красивими і блискучими.

  • Харчування та вітаміни

Якщо ви запитаєте, як відростити волосся за тиждень, будь-який майстер вам скаже, що головний секрет зберігається в харчуванні і вітамінах. Пийте більше чистої води, вживайте здорову їжу, в якій буде багато овочів і зелені. Відмовтеся від смаженого, солодкого і мучного. Також можете приймати вітаміни В1, В2, В6, В7, В8, В9 і В19.

Дотримуючись цих простих правил, вам вдасться дуже швидко відростити здорове і міцне волосся, яке буде радувати вас кожен день.

Вас також можуть зацікавити новини: