Кращий засіб, щоб не п'яніти / depositphotos.com

Українці щороку відзначають велику кількість різних свят, Новий рік 2023 - найближчий з них. Навіть ті люди, які не особливо часто вживають алкоголь, під час бою курантів все одно зроблять пару ковтків шампанського. УНІАН розповість, як не сп'яніти від алкоголю на вечірці і залишитися в тверезій свідомості.

Раніше ми говорили про те, чим закушувати віскі і інший алкоголь, щоб насолодитися напоєм сповна.

Як пити і не п'яніти - масло, вугілля, сирі яйця

У народі існують стійкі переконання, що деякі продукти допомагають довго не п'яніти під час алкогольного застілля. Насправді, ці методи не працюють, а УНІАН пояснює, чому.

Відео дня

Вершкове масло

Вважається, що перед вживанням спиртного потрібно з'їсти ложку масла - жир буде обволікати стінки шлунка, а ви швидко не сп'янієте. Це міф - для того, щоб так сталося, вам потрібно з'їсти дуже багато масла. В цілому, це все одно поганий метод - нічого, крім блювоти і болю в підшлунковій ви не отримаєте.

Активоване вугілля

Цей препарат потрібен, щоб виводити токсини з організму - тобто, боротися з інтоксикацією. Пити його перед "отруєнням" себе алкоголем немає ніякого сенсу. Якщо вже купили пластинку активованого вугілля, то залиште її на потім - після застілля вам може знадобитися абсорбент.

Сире яйце

Деякі експериментатори люблять пити сирі яйця, так як впевнені, що курячий продукт уповільнює процес сп'яніння. Навіть якщо це і так, то швидше за все, ви відчуєте ефект плацебо - ніякиї подібних чудодійних ефектів сире яйце не має. До того ж, ви не знаєте, якої якості воно, тому легко можете отримати "в подарунок" сальмонельоз або розлад шлунка.

Як довго не п'яніти - дієві методи

Дієтологи і гастроентерологи назвали кілька дійсно хороших способів не сп'яніти під час застілля і не піддавати своє здоров'я ризику:

  • за 2-3 години до застілля щільно поїжте, вибираючи для себе крупи і нежирне м'ясо;
  • під час трапези не їжте жирну їжу і салати з майонезом, інакше печінка не впорається з навантаженням;
  • вибирайте хорошу закуску і не нехтуйте нею;
  • не змішуйте алкоголь з газованими напоями - це сприяє сп'янінню;
  • не знижуйте градус - стежте за тим, що ви п'єте і в яких кількостях.

Також бажано періодично рухатися - якщо ви будете сидіти за столом і пити, то при зміні пози відчуєте запаморочення і швидке сп'яніння. 

Вас також можуть зацікавити новини: