Як почистити гранат цілком / depositphotos.com

Гранат - корисний зимовий фрукт, який багатий калієм, магнієм, кальцієм, залізом, натрієм, хромом і марганцем. Регулярно вживаючи цей фрукт, у вас вийде нормалізувати тиск, зміцнити імунітет і налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. УНІАН розповість, як правильно і швидко почистити гранат в домашніх умовах.

Лайфхак, як почистити гранат - надійні варіанти

Досвідчені господині з безлічі способів виділяють тільки три. Здається, що це мало, але насправді ці методи дійсно ефективні. Записуйте, щоб після покупки фрукта не мучитися.

Зразково-показовий спосіб

Відео дня

Такий варіант підійде, якщо вам потрібно почистити гранат красиво - для фруктового букета або гостям до столу. Візьміть гранат в руки і зріжте з нього шкірку зверху, не зачіпаючи зерна. Далі зробіть кілька надрізів по всій поверхні фрукта зверху до низу, трохи не дорізаючи до кінця. Після - акуратно розкрийте гранат руками (повинна вийти трояндочка). Видаліть білі перегородки всередині фрукта і подавайте гранат на стіл - зерна можна діставати з нього руками.

Радикальний спосіб

Цей метод допустимо використовувати, якщо гранатові зерна вам потрібні для салату, або ви плануєте їсти фрукт ложкою. Розріжте гранат навпіл, візьміть одну його частину і тримайте над посудиною шкіркою вгору. Озбройтеся ложкою або лопаткою і стукайте по гранату до тих пір, поки всі зерна не опиняться в тарілці. 

Корисна порада: не варто занадто високо піднімати фрукт, інакше бризки від граната будуть летіти далі, ніж вам би хотілося.

Вологий спосіб

В даному варіанті вам доведеться використовувати воду. Спочатку відріжте шкірку зверху "кришечкою". Потім зробіть на гранаті кілька надрізів і занурте фрукт в глибоку миску, наповнену водою. Під водою руками дістаньте зерна з граната, а потім пролийте воду через друшляк і відокремте зерна від рідини.

Підводний метод чищення граната займає довше часу, ніж попередні два, але ні бризок, ні плям від соку точно не буде.

Вас також можуть зацікавити новини: