Як підключити інтернет без світла - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Через масовані обстріли критичної інфраструктури міст багато українців часто живуть без світла - електрику вимикають на кілька годин щодня, а то й двічі на день. УНІАН підкаже, який інтернет працює без світла і як забезпечити себе ним навіть під час блекауту.

Як зробити інтернет без світла - інструкція

Найпростіше, що ви можете зробити - це роздати зв'язок з мобільного телефону на інші пристрої. Таким чином у вас буде інтернет, який працює без світла. Запам'ятовуйте інструкцію:

  • у налаштуваннях телефону увімкніть точку доступу;
  • активуйте функцію Wi-Fi на комп'ютері або ноутбуці, знайдіть назву мобільної мережі, введіть пароль і під'єднайтеся.

За необхідності можна під'єднати телефон до павербанка, оскільки роздача інтернету прискорює розрядку батареї. Із зарядженим павербанком вам вдасться користуватися Wifi без світла досить довго.

Відео дня

Іноді буває так, що через відключення електрики знижується і якість зв'язку - "паличок" на телефоні менше, ніж зазвичай. Тоді вам потрібно знати, як посилити сигнал мобільного зв'язку, щоб не тільки безперешкодно здійснювати дзвінки, а й користуватися інтернетом:

  • купіть Wi-Fi ретранслятор, який підходить до вашої моделі телефону;
  • встановіть девайс на гаджет;
  • скачайте CellTower Locator.

Останній пункт - це програма, яка визначає місце розташування найближчої до вас вишки стільникового зв'язку. Вам потрібно буде тільки направити антену в її бік, "зловити" сигнал і користуватися інтернетом.

Раніше ми говорили, як підключити Wi-Fi без світла.

Який інтернет працює без світла - список провайдерів

Для того щоб підключити інтернет без світла, потрібно знати, які провайдери у вашому місті можуть забезпечити таку функцію, використовуючи певні технології.

Наприклад, у всіх містах України без світла працюють ADSL (Укртелеком), супутниковий інтернет (Датагруп) і Starlink, а в Києві ще Softlink і DataNet. Щоб точно знати, як саме вам під'єднатися до Wi-FI, якщо вимкнули світло в будинку, і чи є така можливість у вашого провайдера, краще зателефонувати на гарячу лінію й уточнити інформацію в оператора.

Як підключити інтернет без світла ще

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram розповів, як можна залишатися на зв'язку і подбати про стабільний інтернет, навіть якщо відключили електрику:

  • завантажте карту Пунктів незламності в Дії - так ви знатимете, де можна зарядити телефон і скористатися інтернетом;
  • підключайтеся до провайдерів, які використовують технологію xPON, потім купіть павербанк, під'єднайте його до роутера і до абонентського терміналу ONU;
  • увімкніть нацроумінг замість автоматичного вибору мережі - підключіться до Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL.

Ці прості поради допоможуть вам користуватися інтернетом, читати новини, навчатися, працювати та дивитися фільми навіть якщо світло відсутнє кілька годин поспіль.

Вас також можуть зацікавити новини: