Минтай - одна з найкорисніших риб, яку тільки можна знайти на прилавках ринків і магазинів. На 100 гр продукту припадає всього 1 гр жиру і 16 гр білка, тому м'ясо минтая можна вживати навіть тим, хто дотримується дієти. УНІАН розповість, як приготувати філе минтая в духовці, в мультиварці або на сковороді.
- Філе минтая, яке не розвалюється - головний секрет
- Як приготувати філе минтая в духовці з соєвим соусом
- Як приготувати філе минтая в клярі на сковороді
- Як приготувати філе минтая в мультиварці з овочами
Раніше ми говорили про те, як визначити свіжу рибу серед різноманіття продукції.
Філе минтая, яке не розвалюється - головний секрет
Багато господинь, приступаючи до смаження ласого шматочка минтая, виявляють, що риба погано тримає форму і починає розпадатися на частини. Проблема криється в неправильній паніровці або взагалі в її відсутності. Для того, щоб не зіткнутися з подібною ситуацією, пропонуємо перевірений рецепт панірування.
Вам знадобляться:
- яйця - 2 шт;
- молоко - 2 ст. л;
- спеції - за смаком;
- пшеничне борошно.
Перше, що вам потрібно зробити - збити два яйця, додати до них молоко і спеції. Вмочити в цій суміші шматочки філе, потім обваляти їх у борошні і викласти на гарячу сковороду, змащену олією. Смажити рибу потрібно по 5 хвилин з кожного боку і не накривати кришкою.
Як приготувати філе минтая в духовці з соєвим соусом
Найпростіший і швидкий рецепт, який точно підійде, якщо у вас немає часу на кулінарні шедеври.
Вам знадобляться:
- філе минтая - 500 гр;
- соєвий соус - 50 мл;
- петрушка або базилік - 2-3 гілочки;
- рослинна олія - 2 ст. л.
Минтай вимити, нарізати шматками, викласти в миску. Полити соєвим соусом і посипати рубаною зеленню, ретельно перемішати. Відрізати шматок фольги, змастити її олією, зверху викласти філе минтая. Знову полити олією і загорнути фольгу конвертом. Покласти в духовку і запікати 30-40 хвилин при 200 °С. В кінці відкрити фольгу і запікати блюдо ще 5 хвилин.
Як приготувати філе минтая в клярі на сковороді
Смажений минтай на сковороді з цибулею - одна з кращих варіацій рибної страви для всієї родини.
Вам знадобляться:
- філе минтая - 400 гр;
- ріпчаста цибуля - 3 шт;
- рослинна олія - 2 ст. л;
- пшеничне борошно - 4 ст. л;
- сіль, трави - за смаком.
Лук очистити, вимити, нарізати півкільцями. Філе минтая промити, обсушити рушниками і нарізати порційними шматками. На плоску тарілку висипати борошно, додати сіль і трави. Сковороду змастити олією, розігріти і викласти на неї цибулю. Перемішати паніровці, обваляти кожен шматок риби в ній і розмістити на сковороді між кільцями цибулі. Смажити рибу по 5-7 хвилин з кожного боку, подавати, окропивши лимонним соком.
Як приготувати філе минтая в мультиварці з овочами
Чудовий рецепт корисної рибної страви з морквою, який під силу освоїти навіть починаючим господарочкам.
Вам знадобляться:
- філе минтая - 600 гр;
- морква - 1 шт;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- сметана - 1 ст. л;
- рослинна олія - 1 ст. л;
- вода - 0.5 склянки;
- сіль, спеції - за смаком.
Філе минтая вимити, нарізати порційними шматками, натерти спеціями, полити олією і залишити на 30 хвилин. Моркву і цибулю очистити, нарізати півкільцями. Включити в мультиварці режим "Смаження", викласти цибулю і обсмажити 2 хвилини. Потім додати моркву і знову готувати 2-3 хвилини. Зверху додати шматочки риби, залити їх водою, змішаною зі сметаною. Включити режим "Тушкування" і готувати рибу 30 хвилин.