Як посилити напір води в душі - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Причин, через які у вас у квартирі може бути слабкий напір води, безліч. Є можливість виправити цю проблему і посилити струмінь навіть без сантехніка або іншої людини, яка розуміється на цій темі. Читайте матеріал, щоб з'ясувати, що робити, якщо слабкий напір гарячої води.

Чому з крана йде маленький напір води - причини

Фахівці кажуть, що якщо при перемиканні на душ падає натиск, важливо звернути увагу на кілька деталей. Саме вони, на перший погляд несуттєві, можуть помітно вплинути на силу напору:

  • неякісний змішувач - зніміть його і подивіться на те, наскільки сильний натиск - ймовірно, варто поміняти змішувач;
  • забули зняти обмежувач води - під час встановлення змішувача багато хто забуває зняти цю деталь (він розміщений в обмежувачі душової лійки);
  • засмічення лійки - у деяких моделях на місці з'єднання змішувача і труб стоять гумові кільця-ущільнювачі з сіточкою фільтра, вони можуть засмічуватися і забруднюватися;
  • пошкоджений шланг - найчастіше шланг рветься в місцях згину і кріплення до лійки, це можна перевірити і виправити;
  • забиті іржею труби - дивно, але слабкий напір може бути і з цієї причини (у такому разі труби доведеться міняти).

Останній варіант, чому з крана йде маленький напір води - низький тиск. Таке часто трапляється у людей, які живуть на верхньому (останньому) поверсі. Вода в будинку подається по стояку і, якщо нею активно користуються інші мешканці, вам просто не вистачить.

Відео дня

Як збільшити натиск води у квартирі - лайфхаки

Звичайно, завжди можна піти в магазин сантехніки і купити спеціальний підсилювач напору води для душу, але якщо такий варіант вам не підходить, розповідаємо, як швидко і своїми руками вирішити неприємну проблему. По-перше, відкрутіть аератор (це спеціальна насадка на виливу змішувача, що розсіює струмінь води) плоскогубцями, замочіть його в розчині оцту та води (пропорція 1:1) на ніч, потім ретельно промийте водою і поставте на місце. Цей елементарний крок істотно поліпшить натиск води.

Наступна порада, як посилити натиск у ванній - розібрати сам змішувач. Вам потрібно відкрутити гайку і вийняти його. Заодно можна перевірити всі гвинти, шайби і пружини. Останнє, що можна зробити самостійно - закрити струмінь води кришкою змішувача і кілька разів поперемінно вмикати й вимикати воду. Це допоможе позбутися сміття та інших утворень, що погіршують натиск.

Вас також можуть зацікавити новини: