Як пом'якшити шкіру на руках / фото ua.depositphotos.com

Груба, суха і покрита тріщинами шкіра на руках доставляє значний дискомфорт. Руки можуть грубіти від важкої фізичної праці, холодного сухого повітря або просто з віком. Зробити руки гладкими і ніжними можна без дорогих кремів - народна медицина пропонує чимало засоби. Робити ці процедури для кращої ефективності рекомендується на ніч.

Як пом'якшити шкіру на руках олією

Олія швидко і ефективно пом'якшує шкіру рук, а також живить і захищає руки від морозу взимку. Для цього можна використовувати будь-яку олію: оливкову, лляну, мигдальну, кокосову, кунжутну олію, олію алое вера. Для більшої ефективності в олію можна додавати лимонний сік, цукор або будь-який зволожуючий крем.

Перед втиранням в шкіру олію рекомендується нагріти. Для цього її можна налити в невелику піалу і потримати над водяною банею. Після цього в теплій олії просочують марлю і загортають руки. Зверху на марлю надягають одноразові рукавички і чекають 20 хвилин. Потім руки миють гарячою водою.

Відео дня

Інший спосіб пом'якшити шкіру на руках - втирати теплу олію в шкіру на руках, пальцях, долонях і біля нігтів круговими рухами, поки олія не вбереться.

Як розпарити шкіру на руках за допомогою вівсянки

Маска з вівсяних пластівців розпарить руки, зробить шкіру ніжною і зволоженою. Як і інші процедури, цю рекомендується виконувати на ніч. Для цього зваріть вівсяну кашу і почекайте, поки вона охолоне до комфортної для шкіри температури. Додайте в кашу кілька ложок олії і опустіть руки в вівсянку. Потримайте 20 хвилин. Потім промийте руки теплою водою.

Пом'якшувальна ванночка для рук з соди

Змішайте столову ложку соди, чайну ложку перекису водню і столову ложку рідкого мила. Залийте суміш літром теплої води. У цю ванночку опустіть руки на 15 хвилин, потім витріть насухо і змастіть будь-яким зволожуючим кремом.

Ванночка для загоєння рук з чистотілу

Ванночка з цілющих трав загоює тріщини на руках, розслабляє і позбавляє від болю. Це чудовий засіб після важкого дня з великими фізичними навантаженнями. Для загоєння рук найкраще використовувати чистотіл, але його можна замінити сушеною ромашкою або кропивою.

2 столові ложки подрібненої трави залийте 500 мл окропу і залиште для настоювання на кілька годин. Занурте руки в розчин на 15 хвилин.

Маска для огрубілих рук з меду і яєчних жовтків

Хороший спосіб розм'якшити і зволожити шкіру рук - нанести маску з меду і жовтків. Збийте разом 2 жовтки і 4 столові ложки густого меду. Нанесіть цю суміш на руки і одягніть одноразові рукавички. Залиште на 20 хвилин, потім промийте теплою водою. Процедуру рекомендується повторювати двічі на тиждень.

Як пом'якшити шкіру рук за допомогою вазеліну

Звичайний вазелін може замінити дорогі засоби по догляду і зволоженню шкіри. Вазелін розм'якшує і зволожує навіть найгрубішу шкіру. Його втирають в шкіру щодня перед сном, при цьому руки мають бути чистими.

Цукровий скраб для огрубілої шкіри рук

Скраб з олією і цукром відлущує старий шар епідермісу, живить шкіру і захищає від морозів. Змішайте цукор і оливкову або соняшникову олію в рівних пропорціях до утворення пасти. Цю суміш втирайте в шкіру і залиште на кілька хвилин. Промийте теплою водою. Ви помітите, як руки відразу стануть набагато м'якшими.

Вас також можуть зацікавити новини: