Як вибрати стиглі банани - поради / ua.depositphotos.com

Соковиті, солодкі яскраво-жовті банани - частий гість на столі багатьох українців. Цей фрукт люблять і дорослі, і діти, проте далеко не всі знають, як вибрати банани по етикетці або за зовнішнім виглядом, щоб не принести додому продукт, "напханий" ГМО. УНІАН з'ясував правду і готовий поділитися.

Так виглядають стиглі банани - як вибрати кращі з прилавка

Експерти поділилися секретом, як визначити хороший банан серед десятків зв'язок на ринку або в магазині. Врахуйте, що зовнішній вигляд може бути оманливим - далеко не завжди дуже смачний на вигляд банан в результаті виявляється саме таким.

Записуйте, яким повинен бути стиглий банан:

Відео дня
  • рівномірно жовтого кольору без зелених плям;
  • з насиченим фруктовим банановим ароматом;
  • допускається, якщо на банані є коричневі точки;
  • на дотик фрукт повинен бути пружним і щільним.

Запам'ятайте, що будь-які чорні вкраплення, ознаки гниття або грибка, зморшкувата шкірка, занадто м'яка текстура самого банана - це симптоми несмачного, зіпсованого або перезрілого фрукта.

Як вибрати банани без ГМО - дивимося на етикетку

Якщо ви не знаєте, які банани вибрати для себе і своїх дітей, звертайте увагу не тільки на зовнішній вигляд продукту, але і на етикетку. Виробник обов'язково повинен вказувати всю інформацію про продукт. І він це робить, але у вигляді цифр.

Банани, на яких наклеєна етикетка з кодом 4011 і 94011, є органічними, вирощені без використання хімікатів і не вважаються генно-модифікованим продуктом. Всі інші, зокрема, ті, які мають п'ятизначний код, що починається з цифри 8, купувати не варто - ніякої натуральністю від них і поготів не пахне.

Вас також можуть зацікавити новини: