Як вибрати якісний коньяк / фото depositphotos.com

Коньяк - дуже популярний алкогольний напій, який часто приносять на свята. Неякісний і несмачний коньяк може зіпсувати все задоволення від вечора. Вибрати по-справжньому хороший напій допоможуть поради від УНІАН. Називаємо 6 ознак, які варто перевірити перед покупкою коньяку.

Склад коньяку

Перед покупкою прочитайте склад коньяку. У хорошому напої ви не знайдете компонентів з буквою E на початку. Також якісний коньяк виготовляють з коньячного спирту. Якщо ж у складі напою зазначено, що він зроблений із зернового спирту або спирту категорії "ЕКСТРА" - це коньяк невисокої якості.

Вартість коньяку

Ціна коньяку більш-менш прийнятної якості не може становити менше 250-300 гривень. Не варто купувати напій дешевше цієї суми - високий ризик купити фальсифікат.

Відео дня

Хороший коньяк з декількома роками витримки може коштувати 800-1200 гривень. Дорогі напої ціною 2500 гривень і вище варто купувати тільки справжнім поціновувачам коньяку, оскільки звичайна людина навряд чи відрізнить такий напій від недорогого.

Дизайн пляшки

При виборі між декількома видами коньяку рекомендується звернути увагу на їх зовнішній вигляд. Віддайте перевагу коньяку з рівно наклеєною етикеткою з хитромудрим дизайном, або з незвичайною формою пляшки. Товар з унікальним дизайном тари важче підробити.

Як вибрати хороший коньяк / фото pixabay

Пробка

Хороший коньяк обов'язково повинен бути щільно закупорений - це важливо для правильно зберігання напою. Якщо пробка легко провертається в пляшці - такий напій краще повернути на полицю. Пробка молодого коньяку може бути виготовлена з синтетичного матеріалу, а напій віком 4 і більше років закупорюють пробкою з деревини.

Аромат

Цю характеристику напою можна буде перевірити вже після покупки. Хороший коньяк повинен мати багатий і приємний запах з ноткою дубової бочки, в яких витримують коньяк. Напій низької якості має різкий спиртовий запах, який швидко вивітрюється.

Густота

За роки витримки коньяк стає густим і злегка в'язким. Чим більше вік коньяку, тим повільніше він буде стікати по стінці келиха. Молодий коньяк теж злегка в'язкий і створює патьоки на склянці. А неякісний або підроблений алкоголь не залишає ніяких слідів на келиху.

Вас також можуть зацікавити новини: