Як вибрати зимове взуття / фото ua.depositphotos.com

Щоб зимове взуття прослужило вам кілька сезонів, не натирало ногу і захищало від морозів - потрібно відповідально підходити до вибору черевиків. УНІАН розповість, на що звертати увагу при виборі взуття, щоб покупка довго радувала вас.

Матеріал

Фахівці рекомендують вибирати зимове взуття з натуральних матеріалів. У них нога не мерзне і не пітніє. Перераховуємо плюси і мінуси популярних матеріалів для зимового взуття.

  • Натуральна шкіра забезпечує хороший повітрообмін і довгий час шкарпетки, приймає обрис ступні через кілька днів шкарпетки. Мінуси шкіряного взуття - висока ціна, а також етична сторона питання. Визначити справжню шкіру, якщо прикласти руку до поверхні. Шкіряне взуття швидко нагріється, а замінник залишиться холодним.
  • Замша або нубук - хороша альтернатива шкірі зі схожими характеристиками. Їхніми мінусами є необхідність регулярного догляду, а також вразливість перед водою і мокрою погодою. 
  • Зимове взуття з шкірозамінник менш тепле, швидко покривається тріщинами і рідко служить більше одного сезону, зате коштує дешевше.
  • Якщо ви багато ходите пішки і ведете активний спосіб життя - рекомендується обрати взуття з мембранними технологіями. Воно витримує великі навантаження, а також дуже легке і досить тепле.
  • Найкращий наповнювач для взуття - натуральна шерсть, наприклад, овчина. Вона зберігає тепло і при цьому не перегріває ноги. Серед штучних замінників хутра варто звернути увагу на гортекс і тінсулейт. Визначити натуральне хутро можна по блиску - він менш матовий. Також у справжнього хутра ворсиста основа, а у штучного - тканинна.

Підошва

Товщина підошви у зимового взуття має становити не менше 1 см. Найкращий матеріал для підошви - поліуретан. Він чудово переносить перепади температур. Підошва з термопласту довговічна і не ковзає - це також прекрасний матеріал. Гумова підошва більш слизька і гірше переносить морози.

Відео дня

Зверніть увагу на малюнок на підошві - він має бути рельєфним і глибоким. У такому взутті можна ходити в ожеледь і не ковзати. Огляньте місце, де підошва переходить в черевик - у якісного взуття там не має бути згинів і тріщин.

Розмір

Зимове взуття рекомендують вибирати на один розмір більше, оскільки під нього зазвичай надягають товстий носок. Крім того, важливо щоб в шкарпетці взуття був вільний простір, оскільки при поганому кровообігу в пальцях ноги швидко замерзають. Якщо ж черевики тиснуть вам - ми писали, як розтягнути взуття.

Блискавка

Якщо взуття на блискавці, то застібка не повинна доходити до низу взуття. Від підошви до початку блискавки має бути не менше 1 см - тоді взуття не буде протікати. За блискавкою має бути внутрішня підкладка, щоб в неї не дуло морозне повітря.

Каблук і носок

Абсолютно плоска зимове взуття може викликати дискомфорт в ногах і натоптиші на ступнях. Але і високі шпильки на слизьких дорогах лише зашкодять. Оптимальний варіант-товстий і стійкий каблук висотою 2-3 см.

Носок у зимового взуття має бути широким, з запасом вільного місця приблизно 1 см в районі пальців. Взуття з завужені носком може викликати порушення кровообіг, а надалі - біль в ступнях.

Устілка

Для стійкості при ходьбі і підтримки стопи рекомендується носити ортопедичні устілки. В ортопедичних магазинах можна купити спеціальні утеплені устілки для зимового взуття. Вони підтримують стопу в анатомічно правильному і зменшують ризик травм при падінні на льоду.

Вас також можуть зацікавити новини: