Як відіпрати ковдру / фото ua.depositphotos.com

Навіть у самих охайних господарів ковдра з часом покривається плямами. Щоб ковдра була чистою і м'якою, і при цьому не деформувалася від прання, потрібно знати кілька хитрощів. Прати ковдру бажано мінімум раз на півроку, щоб в ньому не накопичувалася пил.

Раніше ми розповідали, як відіпрати плями з одягу різних видів.

Як прати ковдру в пральній машинці

Читайте інформацію про те, як випрати ковдру, на ярлику виробу. Більшість ковдр, крім ватних, можна прати в машинці в режимі "Ручне прання". Важливо, щоб машинка була розрахована на завантаження не менше 7 кілограм.

Відео дня

Температуру води рекомендується встановлювати на значенні не більше 40°. Кількість оборотів в хвилину не має перевищувати 700, інакше наповнювач перетвориться в грудки. Перуть ковдри з порошком і рідким ополіскувачем.

Як випрати ватяну ковдру

Ватяну ковдру не потрібно і не можна прати. Під дією води наповнювач миттєво перетвориться в щільні грудки. Якщо така ковдра сильно забруднилася - її можна віднести в хімчистку.

Як прати пухову ковдру

Щоб пухова ковдра не деформувалося, періть її в режимі "Ручне прання" і при температурі не вище 30°. Замість порошку беріть рідкий засіб для прання. Прополощіть ковдру не менше 3 разів.

Як висушити ковдру після прання

Ковдри з синтепону і холофайбера можна сушити на білизняний мотузці. Інші види ковдр розкладають на горизонтальній поверхні для сушіння, інакше вони зімнуться.

Як вивести плями з ковдри

Для видалення плям з ковдри підготуйте плямовивідник. Перемістіть наповнювач подалі від ділянки з плямою. Нанесіть плямовивідник на місце забруднення і залиште на 10-15 хвилин. Промийте пляму під струменем холодної води. Повторіть процедуру ще раз, якщо пляма залишилося.

Якщо пляма після цього не вивелася, додатково виперіть ковдру (крім пухових) в пральній машинці.

Вас також можуть зацікавити новини: