Голова може паморочитися як через стрес, так і через проблеми зі здоров'ям / фото ua.depositphotos.com

Напевно, кожен з нас колись стикався з запамороченням, яке супроводжується похитуванням при ходьбі. Насправді причин такого стану багато, проте виявити саме вашу не так вже й складно.

Раніше УНІАН розповідав, що робити, якщо болить голова, а сьогодні ви дізнаєтеся, що робити, якщо паморочиться голова і нудить.

Чому паморочиться голова - основні причини

Голова може паморочитися, навіть якщо ви повністю здорові. Такий стан може бути спровокований алкоголем, стресом, страхом і коливаннями. Напевно ви помічали, що при поганому емоційному стані вас може навіть нудити.

Відео дня

Крім того, у вагітних жінок і тих, у кого менструація, запаморочення помічається частіше. 

Однак воно може бути викликано і деякими захворюваннями - вірусна інфекція, мігрень, проблеми з кровообігом, знижений рівень цукру в крові, перегрів на сонці, зневоднення та інше. 

Що робити, якщо паморочиться голова - важливі поради

Якщо у вас паморочиться голова, лікарі рекомендують відразу ж прилягти, але так, щоб голова була вище за ноги. Різко вставати не можна, це потрібно робити повільно. Постарайтеся в цей період не робити нахилів і поворотів. Також рекомендується пити багато рідини і відпочивати. 

Також медики радять уникати вживання алкоголю, кави, наркотиків і сигарет.

Паморочиться голова - що випити

Якщо голова паморочиться через проблеми опорно-рухового апарату, то в аптеці вам відразу ж запропонують купити Диклофенак, Ібупрофен, Ібупром, Прометазин, Тагіста. Однак, якщо запаморочення викликано рядом інших факторів, вам все ж краще звернутися до лікаря.

УНІАН рекомендує вам не займатися самолікуванням. У будь-якому випадку краще звернутися до фахівця, який точно визначить причину запаморочення і нудоти і призначить те, що потрібно саме вам.

Вас також можуть зацікавити новини: