Лимонна кислота в пральну машину / фото ua.depositphotos.com

Лимонна кислота - не тільки смачна харчова добавка, але і дуже корисна помічниця в господарстві. Ця спеція знищує навіть найстаріший наліт, ефективно очищає раковину і чайник, а також зберігає свіжість зрізаних квітів. Ще одне корисне застосування кислоти - очищення пральної машинки.

Навіть найдорожча машинка неминуче забруднюється за кілька років. У барабані накопичуються залишки миючих засобів, нитки з одягу і мікроби. Через жорстку воду на елементах машинки утворюється накип. Прибрати бруд з важкодоступних місць і позбутися неприємного запаху допоможе лимонна кислота.

Як почистити пральну машину за допомогою лимонної кислоти

  1. Для початку з машинки потрібно витягнути весь одяг, інакше він може зіпсуватися.
  2. У барабан машинки насипте 90-100 г лимонної кислоти. Якщо місткість машинки невелика (до 4 кг), можна використовувати 60 г кислоти. Закрийте дверцята машинки.
  3. Увімкніть режим прання з найбільшою тривалістю і високою температурою (більше 60º). Якщо накипу дуже багато, температуру можна підвищити до 90º. У барабані машинки можна буде побачити пластівці накипу.
  4. Після закінчення прання прополощіть машинку 2-3 рази.
  5. Протріть барабан зсередини, а також дверцята і ущільнювач.
Як почистити пральну машинку лимонною кислотою / Інфографіка УНІАН

Таку процедуру можна повторювати кілька разів на рік для профілактики забруднення і утворення накипу. Якщо жорсткість води висока, то чистити машинку кислотою можна частіше. Кислота не тільки очищає машинку, але і допомагає заощадити електроенергію. Адже чим менше накипу на елементах машинки, тим швидше вона нагріває воду.

Відео дня

Дуже важливо не сипати в машинку понад 100 г лимонної кислоти. Надлишок кислоти може зіпсувати елементи машинки. Чим менше бруду в барабані, тим менше кислоти потрібно сипати.

Вас також можуть зацікавити новини: