Лимонна кислота в стравах / фото depositphotos.com

Дешева, непримітна, без кольору і запаху, і при цьому неймовірно корисна для організму – все це про лимонну кислоту. Багато господинь використовують цю спецію тільки для гасіння соди в десертах. Насправді лимонна кислота може розкрити новий смак багатьох звичних продуктів.

Раніше ми розповідали, для чого додають чорний перець в пральну машину.

Використання лимонної кислоти в кулінарії

  1. Цей порошок використовують у консервації як заміну оцту. В кінці приготування перед заливанням маринаду додають чверть чайної ложки лимонної кислоти на 1 л. Приправа надає консервації легку і м'яку кислинку. Додають кислоту також у варення, компоти і джеми – вона запобігає бродінню. 
  2. Лимонна кислота – відмінний маринад для м'яса. Вона не тільки розм'якшує свинину і яловичину, але і надає легку кислинку. Додайте 1/4 столової ложки кислоти на кілограм м'яса і рівномірно розподіліть. Залиште маринуватися на 1 годину і починайте готувати.
  3. Додайте лимонну кислоту в борщ, щоб злегка підкислити страву. Крім того, кислота також збереже яскравий насичений колір борщу.
  4. Широко застосовується ця приправа в десертах. Маленьку щіпку лимонної кислоти додайте в глазур, солодкий крем або розтоплений шоколад. Десерт стане менш приторним і отримає цікавий присмак.
  5. Лимонна кислота є необхідним інгредієнтом домашніх соусів. Приправу додають в майонез, кетчуп, томатний соус. Завдяки цьому соус стане помірно кислим, а також подовжиться його термін зберігання.
  6. Лимонну кислоту підмішують у тісто для десертів, печива і кексів. Бісквіт з додаванням лимонної кислоти заграє новими смаками.

Лимонна кислота: протипоказання

Хоч ця універсальна приправа виручає в багатьох випадках, не варто нею зловживати. Лимонна кислота може викликати печію, опік шлунка і стравоходу, карієс. Не варто додавати пряність в їжу людям з гастритом, панкреатитом, захворюваннями нирок і кишечника. 

Відео дня

Вам також може бути цікаво: