Як прати подушки в пральній машині - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Подушки, як і інші спальні приналежності важливо періодично прати, щоб вони не ставали рознощиками бактерій. Не всі господині знають, чи можна прати подушки в пральній машині і як це правильно робити, щоб уникнути деформації виробів. УНІАН розібрався і готовий поділитися.

Чи можна прати пір'яні подушки в пральній машині

Не всі власники такого спального приладдя знають, як прати пір'яні подушки в машинці автомат, а також ті, що наповнені пухом. Очищати їх в машинці можна, але не частіше двох разів на рік, інакше наповнювач зіб'ється в ком. Щоб пір'я і пух залишилися м'якими і пружними, запишіть собі правила, як прати пухові подушки і вироби з пір'я:

  • перед пранням вибити від пилу;
  • використовувати гель для прання або мильний розчин;
  • класти в барабан тенісні кульки або спеціальні м'ячики;
  • ставити температуру не вище 40 градусів.

Важливо розуміти не тільки те, на якій програмі прати подушки з пуху і пір'я, а й обов'язково запам'ятати, що для таких виробів не можна включати автоматичний віджим - через нього пір'я можуть зламатися, а подушка стане жорсткою. Після прання віджимати краще вручну, а під час сушіння періодично перевертати і збивати.

Відео дня

Сохнуть пір'яні і пухові подушки швидше за все влітку, тому і очищати їх таким способом краще в жарку пору. Але якщо ви переживаєте про те, чи можна прати пухові подушки взимку - це не заборонено, але оптимальніше віддати в хімчистку.

Чи можна прати синтепонові подушки

Перед тим як прати подушки з холлофайбера, синтепону, синтепуха або поліестеру, важливо розуміти, що такі вироби найменш вимогливі. Зрозуміти, як прати синтепонові подушки, неважко - вони можуть бути випрані в СМА з урахуванням певних правил.

Пропонуємо загальні рекомендації, як прати подушки з синтепону та інших синтетичних матеріалів:

  • вибирати програму "шерсть" або "делікатне прання";
  • використовувати рідкі гелі та шампуні;
  • ставити високі обороти (до 800 обертань);
  • встановлювати температуру до 40 до 60 градусів.

Що стосується того, як прати подушки з синтетичним наповнювачем, якщо на етикетці намальований тазик з руками - у такому випадку для вашого виробу рекомендоване виключно ручне прання. Машинку-автомат використовувати не можна.

Чи можна прати ортопедичні подушки в пральній машині

Виробники кажуть, що більшість подібних моделей взагалі не потребують прання - особливо ті, що зроблені з меморі-піни. Це сучасний матеріал, що не накопичує піт і пил - ви можете спокійно користуватися такою подушкою кілька років. Якщо відправити її в машинку, то структура виробу почне руйнуватися і втрачати свої властивості.

Єдине, що з ортопедичними подушками можна і потрібно робити - це провітрювати на вулиці або на балконі. Також не зайвим буде випрати чохли, дотримуючись інструкції на упаковці. Якщо раптом ви використовували виріб без чохла і на ньому з'явилася пляма, то в такому випадку інструкція, як правильно прати подушки, елементарна - просто нанесіть на проблемну ділянку мильний розчин, потріть губкою, потім промокніть ганчіркою, змоченою у воді і висушіть. Повністю прати не потрібно, тим більше в машинці.

Як прати бамбукові подушки

Багато людей вважають за краще спати на подушках з натуральним органічним наповнювачем (бавовною, бамбуком, льоном або евкаліптом). Їх можна занурювати в СМА, але необхідно знати, як правильно прати подушки в пральній машині, щоб вони не втратили зовнішній вигляд і унікальні властивості.

Для бамбукових подушок потрібно вибирати режими "делікатний" або "шерсть", ставити мінімальну кількість обертів і використовувати тільки рідкі гелі - ніякого порошку. Запам'ятайте також, при якій температурі прати подушки з бамбука найкраще - максимум 40 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: