Способи захисту в храмі потрібно знати всім православним / УНІАН

На кожне велике християнське свято віруючі ходять до церкви - Великдень 2023 не виняток. Священики проводять служби і православні обряди, люди моляться і ставлять свічки. Однак крім благочестивих християн, в храм приходять і відьми, які можуть навести порчу. УНІАН розповість, чи можна чіпати свічки, якщо нікуди поставити свою, а також як правильно себе вести, щоб не накликати біду.

Раніше ми говорили про те, які молитви на Великдень 2023 можна прочитати і в церкві, і вдома.

Навіщо просять рахувати куполи - відповідь з народної мудрості

Іноді з вами в церкві може трапитися вельми дивна ситуація - раптом якась бабуся підійде і попросить порахувати, скільки куполів на храмі. Або обійдеться взагалі без прохання, а лише задасть таке питання. Рефлекторно кожна людина, не бачачи підступу, швидко порахує і відповість. Робити цього категорично не можна - за старих часів люди вірили, що той, хто веде рахунок куполам, позбавляє себе здоров'я. В сучасності таку методику використовують, щоб "перевести" хвороби з однієї людини на іншу.

Відео дня

Чому не можна брати в руки чужі свічки - реальна причина

Віруючі, приходячи в храм, ставлять свічки за здравіє і за упокій. Якщо прихожан багато, то часто на свічниках не виявляється місця або та ділянка, яка виявилася вільною, незручна для людини. Тоді доводиться брати чужу свічку, переставляти її і на місце, що звільнилося, ставити свою. 

Згідно езотеричним заповітам, таких дій краще уникати - люди ставлять свічки не від щасливого життя. Одні віруючі просять благ, яких позбавлені, а інші і зовсім звертаються до світу мертвих за упокій душі померлого. Якщо ви доторкніться до свічки, яка зберігає інформацію, ризикуєте забрати собі всі біди людини. 

З цієї ж причини не можна підпалювати свою свічку від чужої - беріть з собою запальничку або сірники. Не залишайте свою свічку без нагляду - будьте в церкві, поки вона не догорить, інакше її заберуть разом з вашим проханням і енергією.

Як передавати гроші за свічки - правильна методика

Вважається, що в храмі не можна передавати гроші з рук в руки. Якщо це станеться, то людина з поганими намірами передасть вам свою енергетику. Саме тому гроші краще класти на прилавок, а не давати в руки продавцеві. До речі, ідеальний варіант - давати суму без здачі.

ВАЖЛИВО: є думка, що в храмах свічки потім переплавляють і роблять з них нові екземпляри. Через такий підхід енергетики людей змішуються, тому якщо ви не хочете собі подібну "солянку" з бід і прохань, то купуйте нові свічки в магазині заздалегідь.

Те ж саме стосується і інших предметів - їх теж краще у незнайомих людей не брати. Це означає, що якщо вас попросили потримати сумку, дати ручку, запальничку - що завгодно - відразу відмовляйте. Ще одна заборона - піднімати що-небудь з землі біля церкви. Навіть якщо ви це робите просто щоб віддати працівникові храму - декількох хвилин достатньо, щоб чужий негатив "перейшов" на вас.

Що може зробити відьма в храмі - стежте за тим, що відбувається

Мало хто знає, але навіть в XXI столітті в церкві регулярно ходять відьми і чаклуни. Звичайно, виглядають вони не так, як в казках, але здатні перетворити ваше життя на пекло за допомогою одного дотику. Якщо ви, будучи в храмі, відчули, що вас хтось торкнувся - віддайте людині те, що вона вам передала. Торкніться її у відповідь і скажіть собі: "Твоє з тобою - моє зі мною". 

Ще один популярний метод впливу на людину - обійти її кілька разів. Відьми ходять колами біля жертви і про себе шепочуть змову. Робиться це для того, щоб навести порчу. Саме тому важливо стежити за тим, щоб такого не відбувалося.

І найголовніше - при вході до церкви дайте милостиню нужденним і скажіть фразу: 

Зі здоров'ям прийшла - зі здоров'ям піду.

Так у вас вийде захистити себе від будь-яких енергетичних "нападок" з боку недоброзичливців. 

Вас також можуть зацікавити новини: