Розкрито секрет пишних оладок / фото ua.depositphotos.com

Пишні оладки вміють готувати далеко не всі - іноді здається, що така магія доступна тільки нашим бабусям. Однак це помилкова думка - навчитися смажити смачні оладки можна, якщо враховувати маленьку хитрість. Про те, чому оладки на дріжджах не пишні і як це виправити - читайте в матеріалі.

Розкрито секрет, чому оладки не піднімаються при смаженні 

Незалежно від того, на якій основі ви зібралися готувати таке блюдо, важливо дотримуватися технології і додавати потрібні інгредієнти. Крім того, строго слідувати рекомендаціям:

  • після замісу тісто потрібно накривати рушником і давати йому "відпочити" 20-30 хвилин;
  • завжди додавати дріжджі або соду;
  • використовувати тільки теплі продукти (заздалегідь дістати все з холодильника);
  • готувати оладки на кефірі, простокваші або кислому молоці.

Такі прості поради допоможуть вам не з'ясовувати, чому оладки на молоці не пишні, навіть якщо продукт скис, або замість нього був використаний кефір. Соду і дріжджі завжди потрібно класти за рецептом, інакше пишних оладок ви не отримаєте.

Відео дня

ВАЖЛИВО: гасити соду оцтом потрібно, тільки якщо в рецепті немає кисломолочних інгредієнтів, якщо вони присутні, то всипайте соду в її природному вигляді.

Чому оладки не пропікаються всередині - головна причина

Найчастіше, оладки залишаються сирими всередині через занадто "важке" тісто. Воно може вийти, якщо ви використовували занадто багато яєць - вони надають замісу "гумову" структуру. Також тісто не повинно бути крутим, як на пироги - таке точно не пропечеться на сковороді.

Пам'ятайте, що для смаження оладок потрібно брати окрему сковороду і більше нічого на ній не готувати, а також її не мити - лише протирати серветкою від зайвого жиру. Розігрівати сковороду потрібно обов'язково - на холодній поверхні тісто прилипне і не прожариться всередині. 

Викладаючи тісто на сковороду ложкою, залишайте 5-6 см між оладками - якщо їм буде тісно, вони почнуть чіплятися один за одного не піднімуться. Смажте по 3-5 хвилин з кожного боку, а коли перевернете, накривайте сухою кришкою - так ви створите тісту необхідну температуру і оладки швидко дійдуть до потрібної стадії готовності.

Вас також можуть зацікавити новини: