Брудний посуд відлякує вдачу / фото ua.depositphotos.com

Ідеальна кухня - це мрія будь-якої господині. Однак далеко не у всіх є час на регулярне підтримання чистоти на кухні. Багато господинь не знають як бути, якщо жінка працює з ранку до вечора і сил на прибирання вже просто не залишається.

Працюючі жінки не розуміють, що робити з посудом, на миття якого вже не залишається ні сил ні часу, і чому мами та бабусі в один голос повторюють прикмети, пов'язані із залишеним в раковині брудним посудом.

Давайте спробуємо розібратися разом в тому, коли потрібно мити посуд, чи можна залишати посуд в раковині на ніч і до яких наслідків це може привести.

Відео дня

Чим небезпечна брудний посуд

По-перше, брудний посуд - це ідеальне середовище для бактерій. По-друге, саме брудний посуд може стати причиною появи в будинку тарганів, мурах, мошок та інших комах, від яких потім буде вкрай складно позбутися.

Якщо згадати про те, з якою швидкістю розмножуються бактерії, стає абсолютно зрозуміло, чому не можна залишати посуд в раковині. 

Якщо ви не до кінця розумієте, що буде, якщо не мити посуд і все ще замислюєтеся над тим, чи можна залишати брудний посуд на ніч, просто зважте всі "за" і "проти" миття посуду в той момент, коли у вас немає часу або ви занадто втомилися. 

Чому не можна лягати спати з брудним посудом / фото depositphotos.com

Брудний посуд в раковині до ранку засохне і відмити його буде набагато складніше. На кухні з'явиться вкрай неприємний запах, позбутися якого буде досить складно.

Крім того, якщо у вас є кіт, брудний посуд в раковині може його зацікавити і вночі ви ризикуєте прокинутися від гуркоту. 

Також давайте згадаємо про те, що кожному з нас хотілося б вживати їжу в чистій кухні і не бачити гору брудного посуду. Крім того, брудний посуд, залишений в раковині на ніч, має вкрай негативну енергетику і погано позначається на вашому настрої. Ви постійно будете пам'ятати про те, що на вас чекає прибирання, яке ви весь час відкладаєте.

 Коли потрібно мити брудний посуд

Відповідь тут може бути тільки одна - відразу після прийому їжі. Бажано мити посуд відразу після того, як ви прибрали зі столу, не відкладаючи прибирання в довгий ящик. Чим швидше ви приберете на кухні, тим швидше зможете зайнятися своїми справами, але найголовніше - ви не будете постійно перебувати в полоні психологічного очікування майбутньої прибирання.

Прикмети, пов'язані з брудним посудом

Народні прикмети говорять про те, що брудний посуд несе в родину розлад. Якщо ви запитаєте маму чи бабусю, чому не можна лягати спати з брудним посудом їх відповідь буде гранично простою і базуватися вона буде не на одній, а відразу на декількох прикметах.

Залишений на ніч брудний посуд вважають причиною сімейних сварок і негараздів. 

Також існує прикмета, яка говорить про те, що, що брудний посуд відлякує вдачу. Саме з цієї причини старше покоління переконане, що посуд потрібно мити відразу після прийому їжі і не можна залишати брудний посуд на ніч ні в раковині, ні в посудомийці.

Вас також можуть зацікавити новини: