Важливо знати, що буде якщо повністю відмовитися від цукру / фото REUTERS

Всі ми регулярно використовуємо цукор для того, щоб підсолодити їжу або приготувати смачні страви. При цьому, він вважається одним з найбільш шкідливих для людини продуктів. Якщо ви через здоров'я або в силу інших обставин все ж прийняли рішення відмовитися від цукру, вам потрібно обов'язково знати, які зміни і в який бік відбудуться у вашому організмі.

Раніше ми писали, чи можна взагалі не їсти солодке і що буде, якщо від нього відмовитися.

Чи варто відмовитися від цукру - яка користь

Причини відмовитися від цукру можуть бути абсолютно різними, але більшість з них безпосередньо пов'язані зі здоров'ям людини. Лікарі можуть дати гарне і чітке пояснення, чому варто відмовитися від цукру і не використовувати його взагалі. Найбільший плюс, якщо відмовитися від цукру, полягає в тому, що пропаде залежність від нього, адже відомо, що це свого роду наркотик. В результаті значно покращиться ваше фізичне та психологічне здоров'я. Тим більше, що велика кількість вживаного цукру може провокувати швидкий розвиток діабету, а також ожиріння.

Відео дня

При розщепленні цукру, підвищене навантаження йде на шлунок, підшлункову залозу і нирки. Можуть початися збої в їх нормальній роботі та з'являться хвороби видільної і травної систем.

Цукор вважається одним з найбільш шкідливих для людини продуктів / фото ua.depositphotos.com

Що буде, якщо повністю відмовитися від цукру - важливо знати

Потрібно добре знати про те, що буде з організмом якщо відмовитися від цукру.  В цілому ви отримаєте велику кількість плюсів для свого здоров'я:

  • Нормалізується ваша вага. Вже через місяць після відмови від цукру ви можете скинути до 4 кг зайвої ваги.
  • Налагодиться вся робота шлунково-кишкового тракту - процес травлення значно покращиться.
  • Стан шкіри, нігтів і волосся зміниться в кращу сторону - вони стануть красивішими і здоровішими, сповільняться процеси старіння організму.
  • Ви станете набагато менше хворіти, тому що ваша імунна система, на яку негативно впливає цукор, після відмови сильно зміцниться. Ви не будете "хапати" будь-яку застуду або інфекцію, знизиться ризик серцевих захворювань та інфарктів.
  • Ви будете краще і міцніше спати. Відомо, що якщо відмовитися від цукру, ви станете більш розслабленими, і, відповідно, покращиться ваш сон.
  • Ваша пам'ять і загальна концентрація помітно покращаться. Цукор має негативний ефект "туманності свідомості", його вживання заважає людині зосередитися на певних заданих цілях.
  • Повсякденний настрій отримає ознаки стабільності, і ви станете більш енергійними.

Після відмови від цукру його треба буде чимось замінити. Найкращими природними цукрозамінниками є ягоди та фрукти, в яких багато вітамінів і корисних речовин. Також потрібно збільшити в раціоні кількість сухофруктів і горіхів, які можна використовувати в якості швидкого перекусу. Натуральний бджолиний мед також добре замінить цукор в тих випадках, коли хочеться підсолодити їжу або напій.

Вас також можуть зацікавити новини: