Що говорить колір крові під час місячних - названий найнебезпечніший колір / 1zoom.ru

Що жіноче здоров'я "барахлить", можна дізнатися з першого погляду - якщо уважно придивитися, якого кольору ваші місячні. Секундна справа - і ти зрозумієш, чи можна спати спокійно або вже пора бігти до лікаря так, щоб тільки курява встала.

Які на колір нормальні місячні, а який колір крові при місячних говорить про небезпеку, пише Кobieta.

Тема "червоних днів календаря" досить делікатна. Про неї мало говорять у школі, часто висміюють в образливих анекдотах і всіляко нав'язують думку, що про таке треба мовчати. Тому інформацію про цей аспект жіночого здоров'я часто доводиться шукати самим – де-небудь в Інтернеті. Деякі дівчата навіть не замислюються, що колір крові під час місячних може бути "неправильним", "не таким" і просто "небезпечним" - що сигналізує про серйозні проблеми в організмі.

Відео дня

Отже, який колір місячних говорить про норму. При регулярних місячних нормальним вважається темно-червоний відтінок крові: темна кров при місячних на початку з високою часткою ймовірності свідчить, що ендокринна та репродуктивна системи функціонують без якихось проблем.

Жовтогарячий колір теж не є приводом для занепокоєння: просто кров змішалася з цервікальним слизом. Але якщо при цьому з'явився неприємний запах, то це вже може бути ранньою ознакою вагінальної інфекції. В цьому випадку пора йти до гінеколога.

А ось рожевий або світло-рожевий колір крові - це вже привід для занепокоєння. Такий відтінок (особливо в поєднанні з нерегулярним циклом) може вказувати на низький рівень естрогену і, серед іншого, виступати сигналом про синдром полікістозних яєчників. Також занадто світла менструальна кров може вказувати на авітаміноз або загальну слабкість організму.

Не повинна викликати занепокоєння і коричнева кров при місячних. Навіть якщо мова йде про місячні коричневого кольору в перший день – невелика кількість таких виділень не привід хвилюватися. Турбуватися треба, якщо плями коричневого кольору з'являються на нижній білизні в період між менструаціями: в цьому випадку це може бути симптомом ендометріозу, міоми матки, гормональних або інших порушень.

До небезпечних кольорів відноситься й сірий колір крові: це може бути сигнал, що в організмі розвивається захворювання, що передається статевим шляхом.

Чорна кров при місячних - це нормально, якщо це нечасте явище. Дуже темна кров починає виділятися, якщо місячна рідина довгий час залишалася в порожнині матки, наприклад, після ночі. Однак при частій появі чорної крові під час менструації незалежно від часу доби рекомендується терміново йти до гінеколога.

І пам'ятайте: якщо є найменші сумніви або побоювання щодо свого здоров'я, завжди краще проконсультуватися з лікарем.

Читайте також: