Забули купити борошно або його немає в магазинах, хочете приготувати ласощі без глютену або просто душа захотіла кулінарних експериментів - причин для пошуку того, чим можна замінити пшеничне борошно у випічці, тьма.
На щастя, є безліч варіантів, того, що можна додати в тісто замість борошна, і ці продукти знайдуться якщо не у вас вдома, то точно - на полицях супермаркету. Конкретні приклади того, чим можна замінити борошно в кексі, млинцях, хлібі та іншій випічці - підкаже УНІАН.
- Чим можна замінити борошно в кексі - рецепт безглютенових ласощів
- Без пшениці і мало калорій - чим замінити борошно в млинцях
- Чим можна замінити борошно в тесті для піци - класний рецепт з сочевицею
- Чим можна замінити борошно в хлібі - простий і доступний рецепт
Серед популярних варіантів того, чим замінити борошно у випічці, - кокосове, мигдальне, вівсяне та сочевичне борошно. Чим краще замінити борошно в тому чи іншому рецепті залежить від смакових якостей страви. Наприклад, для солоних виробів оптимальні варіанти - вівсянка і сочевиця. Кокосове борошно - чудова альтернатива, чим можна замінити борошно в торті. Вівсяне - класна версія, чим можна замінити борошно в оладках.
Чим можна замінити борошно в кексі - рецепт безглютенових ласощів
Інгредієнти:
- 1,5 склянки мигдального борошна;
- 0,5 склянки кокосового борошна;
- розпушувач (1 чайна ложка);
- щіпка солі;
- 3 яйця;
- 0,5 склянки цукру або іншого підсолоджувача на ваш смак;
- 0,5 склянки вершкового масла;
- 0,5 чашки молока (коров'ячого або, наприклад, кокосового).
Приготування цієї страви не сильно відрізняється від готування кексу на пшеничному борошні. З'єднайте всі інгредієнти у великій мисці до однорідності. Суміш відправте випікатися у формі, це може зайняти близько півгодини. Оптимальна температура - близько 180 градусів Цельсія. Чи готовий кекс, перевіряйте зубочисткою. Якщо вона залишається сухою, кекс готовий.
Без пшениці і мало калорій - чим замінити борошно в млинцях
Інгредієнт:
- кукурудзяний крохмаль - 60 грамів;
- кефір - 120 мл;
- 1 яйце;
- цукор або його замінник - за смаком;
- розпушувач;
- щіпка сіль.
Для млинців підійде чи не будь-яке борошно (його потрібно додати в звичний вам рецепт замість пшеничного в тих же пропорціях), але не тільки.
Наприклад, ви могли задуматися, чи можна замінити борошно крохмалем в млинцях. Навіть на це питання відповідь буде позитивною. Крім того, буде смачно, а в боках не відкладеться.
Просто з'єднайте всі інгредієнти, перемішайте ретельно віночком і смажте до золотистого (краще на середньому вогні - тоді не підгорить).
Чим можна замінити борошно в тесті для піци - класний рецепт з сочевицею
Інгредієнти:
- 300 грам сочевичного борошна (плюс додаткове для посипання);
- 300 мл теплої води (не тепліше 40 градусів Цельсія);
- 2 чайні ложки сухих дріжджів;
- 1 чайна ложка цукру;
- 2 столові ложки соняшникової або оливкової олії;
- 1 чайна ложка солі.
Почніть з приготування опари. Воду, дріжджі і цукор перемішайте і залиште до активації. Після всипати борошно, додати олію і вимішуваьти тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і податливим. Перекладіть в тепле місце - його розмір повинен збільшиться вдвічі. Після можна розкочувати, додавати соус, начинку і насолоджуватися бомбічною піцою на незвичайному тесті.
Чим можна замінити борошно в хлібі - простий і доступний рецепт
Інгредієнти:
- 360 мл теплої води (близько 40 градусів Цельсія);
- дріжджі сухі (2 чайні ложки);
- 1 чайна ложка цукру;
- 2 столові ложки рослинної олії (можна і оливкової);
- 1 чайна ложка солі:
- 450 г вівсяної муки (плюс додаткова для посипання).
У великій мисці змішайте воду, дріжджі та цукор. Покрийте миску рушником і залиште на 5 хвилин, щоб активувалися дріжджі. Додайте оливкову олію, сіль і вівсяне борошно. Замісіть тісто в однорідність. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину або поки тісто не збільшиться вдвічі.
Розділіть тісто на дві частини і сформуйте з них кульки. Покладіть кульки на деко, змащене маслом або покрите пергаментним папером. Накрийте деко рушником і залиште на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте хліб у духовці 30-35 хвилин або поки він не стане золотисто-коричневим. Дайте хлібу охолонути перед нарізанням і подачею.