Сукуленти можуть дуже довго зберігати вологу в листі або стеблах / фото ua.depositphotos.com

Сукуленти - це особливі рослини, які зазвичай ростуть у місцях із посушливим кліматом. Виживати їм у таких умовах допомагають спеціальні тканини, що дозволяють робити запас води на тривалий час.

Раніше УНІАН писав, як поліпшити схожість насіння.

Сукуленти - види і нюанси

Сукуленти діляться на листові (алое, ехеверії, товстянки, хавортії) і стеблові (кактуси, молочай).

Відео дня

Об'єднує рослини-сукуленти далеко не загальне походження. Вони схожі через механізм пристосування до досить жорстких умов проживання.

Що таке сукуленти і чим вони хороші

Завдяки своїй унікальній структурі, сукуленти можуть дуже довго зберігати вологу в листі або стеблах. Даним рослинам не страшна посуха.

Тривалий період сукуленти здатні виживати без води, як в природі, так і в домашніх умовах. Отже, їх цілком можна залишати без поливу на кілька тижнів. Рослини не загинуть.

Чи можна тримати вдома сукуленти - правильна відповідь

Звичайно ж, сукуленти можна вирощувати і тримати вдома. З огляду на те, що це досить невибагливі рослини, то навіть недосвідчений новачок може впоратися із таким завданням.

Як правильно поливати сукуленти - рекомендації

Якщо ви хочете виростити вдома невибагливу рослину, то вибирайте сукуленти - догляд за ними нескладний, але все ж кілька правил варто запам'ятати.

Зокрема, важливо знати, що сукуленти поливають раз на два тижні. А коли температура 15 градусів, то і зовсім - раз на місяць. У спеку стежте за тим, наскільки вологий грунт. І в міру його повного висихання поливайте рослину.

Сукуленти необхідно пересаджувати кожні два-три роки / фото ua.depositphotos.com

Як пересаджувати сукуленти - поради

Пересаджувати сукуленти необхідно кожні два-три роки.

Перед пересадкою рослини ні в якому разі не можна поливати. Земля повинна дуже добре обсипатися з коренів.

Новий горщик потрібно заповнити сухою або ледь вологою землею перед тим, як поміщати в нього суккулент. Перемістивши в горщик рослину, досить лише притрусити її злягла землею зверху.

Після пересадки сукулент не можна поливати близько тижня.

Вас також можуть зацікавити новини: