Як грітися взимку без опалення / depositphotos.com

Спиртовий обігрівач активно використовується людьми, які звикли до походів і відпочинку з наметами. Зробити його просто - для цього використовується примітивний набір підручних засобів. УНІАН розповість, як обігріти квартиру, якщо немає опалення, за допомогою спиртівки.

Раніше ми говорили про те, як зробити свічковий обігрівач своїми руками.

Спиртовий обігрівач в домашніх умовах - інструкція з виготовлення

Перевага такого обігрівача в тому, що основний елемент конструкції - спирт. Він при горінні не коптить, а значить посуд залишається чистим, і в повітрі не літають сажа і дим. Для виготовлення такого обігрівача вам знадобляться:

Відео дня
  • жерстяна банка з-під згущеного молока або кави;
  • лінійка;
  • паперова смужка із зошита в клітинку;
  • скотч або клей;
  • спирт;
  • маркер.

Ви берете банку, відраховуєте від верху 1\3 і по всьому діаметру відзначаєте смужку. Найзручніше це робити, тримаючи в одній руці маркер і прокручуючи банку. З цієї лінії потрібно наклеїти смужку з паперу, закріпити її скотчем або клеєм. Далі ножем або шилом проколюєте отвори по лінії папірця. У вас повинно вийти кілька маленьких отворів по 5-8 мм в діаметрі. 

Далі всередину заливаєте спирт, злегка нахиляєте банку, щоб спирт пролився на зовнішні боки банки. Закриваєте банку кришкою, ставите її на негорючу поверхню і підпалюєте спирт зовні. Так у вас вийде приблизно така конструкція.

Спиртовий обігрівач / gazeta.ua

Пам'ятайте про те, що 50 мл спирту горять 15 хвилин. Вам потрібно буде повторити процедуру "залити-підпалити" кілька разів, поки отвори повністю не просочаться спиртом і не перестануть гаснути.

Принцип роботи такого обігрівача простий - полум'я гріє стінки банки, тепло по стінках передається вниз до спирту, спирт закипає біля стінок і підвищується тиск всередині, пари спирту виходять під тиском через отвори і, змішуючись з повітрям, горять.

Зверху на таку спиртівку можна ставити будь-які ємності з водою, а загасити її можна, просто накривши чимось зверху. Бажано наливати суворо необхідну кількість спирту, інакше вам доведеться якось від нього позбавлятися, а це небезпечно.

Вас також можуть зацікавити новини: