Як прибрати затхлий запах у ванній - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Запах цвілі і вогкості - неприємна проблема, з якою стикаються багато господинь. Особливо часто такий аромат зустрічається у ванній кімнаті. Позбавлятися від нього потрібно не тільки через дійсно неприємний аромат, а й тому, що він - лише наслідок небезпечного патогена. УНІАН з'ясував, що допомагає від вогкості у ванній найкраще.

Як прибрати запах цвілі у ванній кімнаті - варіанти

Якщо ви зустріли затхлий запах у ванній, значить у вас або погана система вентиляції, або недостатній обігрів приміщення. Через низьку температуру та неякісну циркуляцію повітря невеликий простір, такий як ванна кімната, не встигає провітрюватися - отже, неприємний запах. 

Прибрати запах вогкості у ванній можна декількома способами:

Відео дня
  • розчином хлорки - протерти всі поверхні у ванній;
  • содою - засипати в слив, почекати 1-2 години, промити водою.

Додатково можете помістити у ванну кімнату спеціальні ароматизатори - саше і ємності з ароматизованою рідиною, щоб приміщення наповнилося приємним ароматом.

Як прибрати запах вогкості у ванній по-іншому

Якщо ви вже зрозуміли, як пахне цвіль у ванній, почистили саму ванну і раковину, все вимили, а неприємний аромат все одно не йде, значить, прийшов час братися за вентиляцію та опалення.

Фахівці рекомендують ретельно вичистити вентиляційний отвір від пилу, павутини і бруду, а також поставити невеликий вентилятор, щоб циркуляція повітря відбувалася активніше. Також не зайвим буде і забезпечити достатній обігрів ванної - наприклад, встановити полотенцесушитель, який працює від електрики. 

Не забувайте кожен раз після прийняття ванни або душу залишати двері відкритими, тоді приміщення буде провітрюватися природним чином. Забирайте з собою вологі рушники, сушіть їх на полотенцесушителі або в іншому місці квартири, а також не кидайте у ванній мокрі ганчірки і губки, щоб вони не ставали рознощиками бактерій.

Вас також можуть зацікавити новини: