Як дізнатися свій розмір шкарпеток / фото ua.depositphotos.com

Вибирати правильний розмір шкарпеток вкрай важливо, щоб уникнути хвороб стопи і врослих нігтів. Але як це робити? УНІАН зібрав поради фахівців-подологов.

Раніше ми розбиралися, як утеплити ноги взимку, в тому числі, за допомогою шкарпеток. Тепер розберемося, як ці самі шкарпетки купувати, щоб не помилитися з розміром.

Як вибрати шкарпетки за розміром - найшвидший спосіб

Може здатися, що вибір шкарпеток - дрібниця, яка не заслуговує на окрему увагу і зайвої прискіпливості. Ну хіба трапиться катастрофа, якщо "промахнутися" на один-два розміри?

Відео дня

Насправді - так. Регулярне носіння занадто великих або занадто маленьких шкарпеток може обернутися проблемами, від яких доведеться позбавлятися тижнями. Це і мозолі, і врослі нігті, і навіть деформація пальців - це відбувається від постійної напруги, яку створюють взуття і шкарпетки. Особливо важливо правильно підбирати розмір дитячих шкарпеток, адже дитина може навіть не відчути дискомфорт і не розповісти про нього.

Легкий спосіб, як дізнатися свій розмір шкарпеток менш ніж за хвилину без додаткових вимірювань, підказали подологи. Вони радять не орієнтуватися на розміри, які пишуть виробники панчішно-шкарпеткових виробів на упаковках. Замість цього перевірте, чи можете обернути шкарпетку навколо свого стисненого кулака так, щоб краї зійшлися. Якщо це вдається зробити, не розтягуючи шкарпетку, розмір вам підходить.

Як перевірити, чи правильний розмір жіночих або чоловічих шкарпеток, за 1 хвилину

Ще один простий лайфхак дозволить переконатися, які з уже куплених вами шкарпеток варто продовжувати носити, а які абсолютно не підходять вам за розміром. 

Подологи радять провести такий експеримент. Візьміть шкарпетку і прикладіть його до п'яти. Тягніть його (без зусиль) до пальців. Якщо "носик" не дістає до найдовшого пальця вашої ноги (великого, вказівного або середнього), або навпаки - покриває його занадто сильно, на жаль, ви промахнулися з розміром. 

Вас також можуть зацікавити новини: