Ось що потрібно для очищення барабана пральної машини - білизна-гель і лимонна кислота / фото depositphotos.com

З часом будь-яку пральну машинку необхідно чистити, навіть якщо ви використовуєте найдорожчий і найякісніший порошок. Якщо ви не знаєте, як почистити барабан пральної машини в домашніх умовах, вам допоможуть перевірені лайфхаки.

Машинка потребує кількох видів чищення - необхідно відчищати бруд під гумою і накип. Для того, щоб зробити комплексну чистку пральної машинки, вам знадобляться:

  • білизна-гель;
  • зубна щітка;
  • кухонна губка;
  • мірний стакан;
  • лимонна кислота.

Якщо у вас вже все є - можна братися за очищення пралки.

Відео дня

Як почистити барабан з гумкою - лайфхак

Щедро нанесіть білизну-гель на гуму, візьміть зубну щітку і відітріть нею бруд. Потім протріть гуму кухонною губкою. Після нанесення білизни-гелю бруд з гуми буде дуже легко відходити, тому на очищення не доведеться витратити багато сил.

Ось і все - як почистити пральну машину від бруду під гумкою, ми з вами розібралися. Тепер можна перейти до другого етапу очищення пралки - боротьби з накипом. На цьому етапі вам знадобиться:

  • лимонна кислота;
  • мірний стакан.

Також потрібно буде трохи вільного часу - доведеться почекати, поки попрацює пральна машинка, а разом з нею і лимонна кислота.

Як почистити барабан пральної машини лимонною кислотою - простий спосіб

Візьміть мірний стакан і всипте 100 грамів лимонної кислоти. Засипте кислоту у відсік для прального порошку. Виберіть для прання без білизни найкоротший режим. Зверніть увагу - температура води має бути не нижче 40 градусів, і не потрібно включати віджим.

Ось як почистити пральну машину від накипу в домашніх умовах за копійки. Після такої процедури за внутрішній стан машинки можна ще тривалий час не переживати.

Раніше УНІАН пояснив, чому пральна машина не включається - причина вас здивує.

Вас також можуть зацікавити новини: