Залишилося багато обмилків - що робити і як застосувати / depositphotos.com

Якщо Ви користуєтеся твердим милом, то знаєте, що часто, коли продукт закінчується, від нього залишаються маленькі шматочки мила - обмилки. Викидати їх не варто - можна використовувати повторно. УНІАН розповість, для чого потрібні обмилки в побуті і що вийде з них зробити.

Раніше ми говорили про те, який лайфхак з чайним пакетиком допоможе вам тримати будинок в чистоті.

Як з обмилків зробити рідке мило - технологія

По-перше, зі старих обмилків виходить відмінне рідке мило, головне - дотримуватися інструкції. Вам потрібні:

Відео дня
  • обмилки;
  • пляшка з дозатором;
  • гліцерин;
  • ароматичні масла.

Обмилки потрібно розрізати на маленькі частини або натерти на тертці, а потім скласти в пляшку. Далі додайте гарячу воду і 1 ст.л гліцерину. Струшуйте пляшку, поки обмилки повністю не розчиняться, а потім сміливо користуйтеся рідким милом власного виробництва. Перевага такого продукту в тому, що він повністю натуральний, а гліцерин в складі пом'якшує шкіру рук.

Куди можна використовувати обмилки від мила - мочалка для душу

Ви можете також змайструвати собі унікальну мочалку, яка буде намилюватися сама. Таким чином у вас вийде істотно заощадити на гелі для душу. Візьміть старий рушник, наріжте його шматками і зшийте між собою, так, щоб вийшла кишеня. Всередину покладіть обмилки і зашийте проріз.

Користуватися мочалкою просто - направляйте під струмінь води, а потім намилюйте шкіру - результат вас вразить. В якості альтернативи старому рушнику можна взяти шкарпетку, скласти в неї мило, а потім зшити або зав'язати вузлом.

Друге життя обмилків для вікон

Утеплення вікон обмилками - це унікальний лайфхак, відомий нашим мамам і бабусям. Заклеювати щілини у вікнах найкраще скотчем або папером, але далеко не кожен клей добре тримає такі матеріали. Тут на допомогу приходять обмилки - вам достатньо лише злегка намочити обмилок, змастити їм підготовлений шматок паперу або скотча, а потім заклеїти їм щілину у вікні. Вуаля - саморобне утеплення буде триматися до самої весни.

Крім того, обмилками можна змастити прикраси для вікон - шматочки тюлі або паперові сніжинки, що особливо актуально взимку і напередодні Нового року. Тильну сторону тюлі або паперу потрібно намазати милом, а потім прикласти матеріал до скла. Він прилипне міцно, а при знятті не залишить слідів і розводів.

Як зробити мило з обмилків на плиті - інструкція

Деякі особливо запасливі господині навіть варять мило з обмилків, що, до речі, цілком непоганий варіант, враховуючи зростання цін на різні товари, в тому числі, побутової хімії. Підготуйте все необхідне:

  • обмилки;
  • гарячу воду;
  • тірку;
  • будь-яку глибоку ємність;
  • каструлю;
  • ложку;
  • форми для брусків.

Насамперед вам потрібно підготувати мильну основу. Натріть обмилки на тертці, залийте гарячою водою і залиште на 2 години до повного розчинення. Можна замінити воду гарячим молоком - тоді мило буде більш корисним і м'яким. За бажанням ви можете додати в мильний розчин ароматичні масла, гліцерин або активоване вугілля - продукт придбає більше унікальних корисних властивостей.

Далі вам потрібно зробити тверде мило. Для цього поставте каструлю з мильною основою на вогонь або на водяну баню. Перемішуйте масу, поки вона буде нагріватися, і видаляйте пінку, якщо та з'являється. Як тільки мило повністю розчиниться, а всі бажані інгредієнти будуть додані, приберіть каструлю з вогню. Змастіть рослинною або оливковою олією форми для брусків і розлийте мило. Залиште субстанцію на 1-2 години в кімнаті, щоб мило охололо і затверділо, а потім зберігайте в теплому сухому місці.

Корисна порада: крім вищевказаних добавок, ви можете всипати трохи природних барвників. Це може бути сік буряка, шафран, календула, кава, каркаде або розчин какао. Головне - не додавати хімічні речовини, інакше результат може бути непередбачуваним.

Вас також можуть зацікавити новини: