Поради, як визначити якість бензину / фото depositphotos.com

Усім автомобілістам, за винятком власників електрокарів, доводиться регулярно заправляти свої транспортні засоби паливом. Але не завжди воно може бути якісним і відповідати затвердженим стандартам. Про те, як перевірити бензин, розповімо в матеріалі.

Як перевірити бензин на якість - надійні способи

Важливо відзначити, що через погане пальне можуть початися проблеми з роботою двигуна, швидко зносяться деталі, що буде дуже дорого при ремонті для водія. Тому, потрібно бути в курсі, як перевірити бензин у домашніх умовах. Для цього існує кілька способів.

  • Якщо нанести бензин на шкіру, і він її висушить - це означає, що продукт якісний. Якщо ж на поверхні шкіри залишилися маслянисті сліди, то в бензині є і дизельне паливо.
  • Налийте бензин у прозору склянку і насипте туди марганцівку. Розведене водою пальне отримає рожеве забарвлення, а хороше залишиться блідо-жовтого кольору.
  • Ще один метод, як визначити якість бензину, полягає в наступному: потрібно капнути бензином на чистий папір і почекати, поки він випарується. Якщо залишаться волога і жирні плями, то в ньому є домішки.
  • Можна налити бензин на скло і підпалити. Якщо на поверхні залишаться білі кола, то паливо якісне. У тому разі, якщо сліди коричневі або залишилися краплі, то там присутні добавки або дизель.
  • Також є більш тривалий спосіб для визначення якості палива. Для цього потрібно залишити трохи бензину на пару діб у ємності, а потім його злити, не збовтуючи. Якщо паливо погане, на дні залишиться вода.

Багато хто задається питанням, як перевірити бензин 95 або 92 марки. Це можна зробити тільки в лабораторних умовах з використанням спеціальних приладів - октанометрів.

Відео дня

Тепер, коли ви знаєте, як перевірити чи нормальний бензин, потрібно пам'ятати, що неякісне паливо може мати неприємний і характерний запах, що нагадує тухлі яйця або ж нафталін.

Раніше ми писали, чому не можна заливати повний бак бензину, щоб не нашкодити собі та своєму автомобілю.

Вас також можуть зацікавити новини: