Рекомендації, чи можна заправляти машину у спеку / фото УНІАН, Микола Тис

Абсолютно всі власники машин, які працюють на бензині або дизелі, користуються послугами автозаправок. При цьому не всі знають, чому не можна заправляти повний бак, а також про те, які проблеми через це можуть виникнути. Яка ж причина та можливі наслідки - розповімо в матеріалі.

Чому не можна заливати повний бак бензину - які наслідки

Варто зазначити, що у будь-якого бензобака є складна система для здійснення вентиляції, забезпечення нормального тиску, а також уникнення виходу паливних парів назовні. Опишемо головні ризики від надмірної заливки бака.

  • Заправляючи машину "до повного", ви перевантажуєте систему, яка відповідає за вентиляцію в бензобаку. Своєю чергою це перешкоджає току повітря і парів через клапани, через що в баку виникає вакуум, що може призвести до деформації та утворення тріщин.
  • Якщо заливати паливо по максимуму, то є великий ризик, що воно опиниться поза баком, тобто на ходовій, проводці чи асфальті. Згодом можуть виникнути різні поломки автомобіля.
  • Через переповнений бак відбувається засмічення вугільного фільтра. Результат цього - падіння продуктивності автомобіля та навіть поломки двигуна.

Крім того, на нерівних дорогах пальне з переповненого баку може просочуватися назовні через пробку, а потім потрапити на гарячі частини автомобіля і загорітися.

Відео дня

Чому не можна заправляти повний бак у спеку - не робіть цього

Коли на вулиці стає тепло, то паливо в баку під впливом сонця, якщо машина довго на ньому перебуває, розширюється. Якщо кришка бака несправна або закручена не до кінця, то бензин потрапить назовні з усіма небезпечними наслідками. Тому відповідь на запитання, чи можна заправляти машину в спеку, цілком очевидна: без цього не обійтися, але потрібно знати міру і в жодному разі не заливати "до повного".

Тепер ви знаєте, що буде, якщо заправити повний бак вашого автомобіля. Тому не робіть цю помилку, яка може вам коштувати як грошей, так і здоров'я.

Раніше ми писали, як часто міняти гальмівну рідину, вказавши на три правильні ознаки.

Вас також можуть зацікавити новини: