Як вбити запах взуття / фото ua.depositphotos.com

Запах у взутті з'являється через розмноження бактерій. Бактерії у взутті розмножуються особливо активно, коли нога пітніє. Але навіть найдорожчі і "дихаючі" кросівки не врятують від природних процесів. Ловіть кілька перевірених способів, як позбутися від запаху взуття за 5 хвилин.

Як позбутися від запаху у взутті за 5 хвилин в домашніх умовах

Найшвидший та найпростіший спосіб вбити запах у взутті - скористатися спеціальним спреєм. Купити його можна в магазинах косметики. Зазвичай ці спреї не тільки моментально маскують неприємний запах, але і в подальшому блокують його появу. Однак використання спреїв не скасовує догляд за взуттям, миття устілок та сушку.

Як позбутися від запаху взуття за одну ніч

Для того, щоб позбутися запаху в кросівках або будь-якому іншому взутті, можна скористатися оцтом або хлоргексидином. Розведіть оцет з водою у співвідношенні 1:3 і густо змочіть або збризніть з пульвелізатора улюблені кеди, туфлі або старі капці батька, які не дають жити всім домочадцям. Залиште все це на ніч десь на відкритому повітрі, щоб не задихатися ще й від сморідуоцту. Якщо запах на ранок не пішов - процедуру повторити. Цей спосіб підійде для будь-якого взуття, навіть відкритого. Головне - добре провітрити взуття.

Відео дня

Обережно! Оцтом не рекомендують обробляти гумове взуття.

Як вбити запах у взутті

Ще один засіб від запаху у взутті - сода. Для того, щоб позбутися запаху взуття за допомогою соди, необхідно вийняти устілки, засипати всередину взуття суху соду й залишити на деякий час - чим довше, тим краще. Періодично соду потрібно міняти на свіжу і чисту, бо вона ставатиме вологою. Устілки, які ви попередньо вийняли, обов'язково випрати з милом. Цей спосіб підійде тільки для закритого взуття - не для босоніжок та сандалій.

Що зробити, щоб взуття не смерділо в домашніх умовах

Сода, спреї і оцет допоможуть зробити так, щоб не смерділо взуття. Однак, якщо ви страждаєте від цієї "ароматної" проблеми, щодня слід дотримуватися кількох важливих правил, щоб взуття не смерділо:

  • просушувати взуття після носіння;
  • регулярно міняти шкарпетки на чисті;
  • використовувати спреї для взуття та спеціальні антиперспіранти для ніг;
  • мити з милом і міняти устілки на нові за необхідності.

Вас також можуть зацікавити новини: