Знання, як підмітати віником, зараз стане в нагоді кожній господині \ фото ua.depositphotos.com

В епоху сучасних пристосувань для прибирання в будинку можна з легкістю і призабути, як правильно підмітати віником. Однак варто врахувати, що зараз, коли часто немає електрики, віник буквально незамінний для кожної господині. Ми зібрали кілька дієвих порад, як правильно підмітати в будинку.

Раніше УНІАН писав, з чого почати прибирання у будинку, щоб процес очищення житла від бруду пройшов швидше і легше.

Як правильно підмітати - народні поради

Головне тут знати, як правильно підмітати в будинку - від порога або до нього. Згідно з давньою мудрістю, вимітати сміття потрібно через центр кімнати до порогу. Вважається, що якщо ви будете прибирати в зворотному напрямку, то все, від чого потрібно позбутися, ви знову повернете в своє життя.

Відео дня

А ще сміття з дому краще не вимітати за поріг, а зібрати його на совок перед ним. Вважається, що вимітаючи сміття за поріг, ми "проганяємо" з дому благополуччя.

Навіщо надягати пакет на віник - простий лайфхак для господині

Справа в тому, що при підмітанні віником, в повітря піднімається дрібний пил. Велике сміття змести вийде, але воно може заплутатися в гілках віника. Так ось, щоб цього не сталося, потрібно надіти на віник звичайнісінький пакет і зав'язати його. Таким чином, частинки сміття не будуть застрявати в вінику, а дрібний пил і волосся якраз почнуть магнітитися до пакету.

Як позбутися від пилу в будинку - корисні поради

Навіть найчистіший будинок буде виглядати неохайно, якщо на поверхнях осідає пил. Тому слід дотримуватися наступних правил:

  • Частіше робіть вологе прибирання - не менше одного разу на тиждень.
  • Приберіть з кімнат речі, які тільки збирають пил - це елементи декору, м'які іграшки, стопки старих журналів або газет.
  • Провітрюйте приміщення раз на день.
  • Не забувайте регулярно прати або здавати в хімчистку покривала.

Саме ці нехитрі дії допоможуть вам надовго позбутися від пилу в будинку.

Вас також можуть зацікавити новини: