Подразнення після гоління - причини та методи, як позбавитися / depositphotos.com

Висипання після гоління та подразнення шкіри в чутливих місцях не тільки естетично непривабливі, але й завдають чимало страждань. У цій статті розповімо, як прибрати подразнення після гоління в зоні бікіні та як йому запобігти.

Що робити, якщо з'явився висип після гоління в зоні бікіні та не тільки

Звичайно ж, краще запобігти негативним наслідкам, ніж потім їх позбавлятися. Для цього потрібно ретельно очистити шкіру перед голінням, аби ороговілі частинки й піт, які потрапляють у порушену структури шкіри, не викликали запалення. Після процедури в жоджному разі не треба терти шкіру рушником, нехай висохне сама.

Якщо з'явилися запалення в місцях росту волосинок, потрібно:

Відео дня
  • перевірити подразнені ділянки та за необхідності видалити щипчиками коріння волосся, що залишилося;
  • обробити антибактеріальною рідиною та дати шкірі просохнути;
  • нанести лагідний заспокійливий засіб або мазь для загоювання;
  • за можливості забезпечити доступ повітря до подразнених ділянок, щоб шкіра не пріла.

Також порадимо, як швидко зняти подразнення після гоління в зоні бікіні - очищену шкіру обробіть кремом, який містить антибактеріальні трави, тальк і цинк. Ці компоненти знімуть запалення та захистять постраждалу ділянку від наслідків тертя і впливу поту. 

Не зайвим стане й вибір білизни з натурального матеріалу, не синтетичного. Ідеально, якщо його края не припадають на постраждалу зону, щоб не погіршити ступінь подразнення під час ходьби.

Якщо ж природа висипу - алергічна, позбутися його буде складніше, про це йтиметься нижче.

Подразнення шкіри - найпоширеніші причини

Запалення та висип після гоління з'являються під впливом декількох факторів. Це може бути результатом як фізичних пошкоджень шкіри, так і впливу речовин, які містяться в косметичних засобах або кремах для депіляції.

Що може викликати запалення:

  • Старі леза - в результаті неодноразового вживання вони починають іржавіти. Навіть якщо такі пошкодження не можна побачити, оксиди заліза, які вже є на лезі, потрапляють з нього на шкіру та викликають запалення.
  • Невідповідна конфігурація бритви - якщо волосся зрізається не повністю, ми починаємо тиснути й пошкоджуємо шкіру.
  • Брудні бритви - якщо неякісно промити лезо після використання, то суміш волосків, залишків засобів для гоління, частинок епітелію, що залишилися після попереднього разу, стає сприятливим середовищем для розмноження бактерій. Вони потрапляють в мікроскопічні ранки і з'являються прищі.
  • Жорсткі засоби  -спиртовмісні рідини, антисептики сушать шкіру. Можуть з'явитися почервоніння і навіть опіки, тому одеколоном як ополіскувачем користуватися не варто.
  • Алергія на косметику - якщо вона містить якісь компоненти, які не підходять саме вам, спробуйте змінити засіб.

Якщо ви все робите правильно, але висип все одно не проходить, рекомендуємо звернутися до лікаря. Можливо, це симптом дерматологічного захворювання або порушення обміну речовин. Щоб позбавитися їх зовнішніх проявів, необхідно пройти відповідні обстеження та усунути внутрішню причину. 

Раніше УНІАН розповідав, як використовувати вазелін для очищення шкіри й пом'якшення п'ят.

Вас також можуть зацікавити новини: