Як використовувати вазелін - цікаві способи / УНІАН

Копійний вазелін – універсальний засіб, який замінить вам половину косметички. УНІАН розповість, як застосовувати його з косметологічною метою з розумом і чому він має бути на поличці у ванній у кожному будинку.

Раніше ми говорили про те, як правильно мити голову, щоб волосся довго залишалося чистим.

Універсальний вазелін - для чого потрібен і як був придуманий

Вазелін був винайдений англійський хімік Робертом Чезбро у 1859 році. Він змастив винайденою масою одог і виявив, що речовина загоює рани. Спочатку винахідник назвав свій продукт "нафтове желе", з такою назвою його не купували. Тоді Роберт поєднав два слова "wasser" (нім. - вода) і "elaion" (грец. - Оливкова олія). У 1878 році була затентована торгова марка "Вазелін".

Відео дня

За складом та походженням вазелін буває:

  • натуральний;
  • штучний.

Перший роблять з очищених і вибілених листяних парафінових смол. Натуральний вазелін в'язкий, прозорий, залишає липкі сліди і притягує до себе воду, важко змивається зі шкіри. Не має запаху і смаку, але має протимікробні властивості.

Штучний вазелін виготовляють з парафіну та церезину з додаванням очищеного вазелінового та парафінового масла. Він ділиться на технічний, косметичний та медичний. Сам продукт на відміну від натурального не в'язкий, щільний за текстурою, білого кольору, запаху та смаку не має, трохи нагадує мазь.

Для чого допомагає вазелін - варіанти застосування

Вазелін використовують для пом'якшення шкіри та загоєння ран та опіків, але це не єдине, чим він може стати в нагоді. Ось чим ще корисний засіб:

  • продовжує аромат парфумів - натріть ділянку шкіри, куди наносите парфум;
  • очищає шкіру - зробіть натуральний скраб для обличчя із суміші цукру та вазеліну;
  • захищає обличчя від фарби для волосся – змастіть шкіру вздовж лінії росту волосся перед тим, як фарбувати волосся;
  • пом'якшує кутикулу і п'яти - нанесіть засіб на шкіру навколо нігтів або на п'яти, а після обов'язково надягніть шкарпетки;
  • подовжує вії - змастіть вії замість фарбування тушшю, і вони візуально здаватимуться довшими;
  • змиває косметику - нанесіть засіб на ватну паличку і акуратно приберіть залишки косметики з обличчя;
  • запобігає лущенню - змастіть шкіру обличчя та носа взимку перед виходом на вулицю (якщо будете його терти - шкіра не постраждає).

Крім вищезгаданих методів застосування, деякі люди знаходять ще один - використовувати вазелін як лубрикант. Однак будьте уважні - вазелін руйнує структуру латексу. Якщо ви користуєтеся презервативами або секс-іграшками, зробленими з такого матеріалу, краще купувати спеціалізовані засоби з аптеки.

Вас також можуть зацікавити новини: