Як прибрати запах часнику / pixabay.com

Часник любить багато хто, але мало хто любить його запах. Ось і доводиться вибирати - або смачно поїси, або від тебе буде пахнути. Втім, з останнім можна впоратися. Є кілька робочих способів, як прибрати запах часнику з рота.

Раніше ми розповідали, що не можна їсти з часником - три основні правила.

Як прибрати запах часнику з рота

Насправді, неприємний запах залишає не сам часник, а хімічні процеси, які відбуваються в організмі після того, як з'їли овоч. Тому скільки б ми не чистили зуби, позбутися від запаху не вдасться. Але, як відомо, клин клином вибивають, тому хімію можна здолати за допомогою хімії. 

Відео дня

Часниковий запах можна нейтралізувати іншими продуктами: грибами, базиліком, листям салату, цикорієм, селерою, картоплею, яблуками, петрушкою і листям м'яти. Але найефективніші з них три.

  • М'ята

Найкраще з запахом часнику справляється м'ята. Вона містить велику кількість фенольних сполук, які нейтралізують запах. Потрібно просто пожувати свіжий листочок м'яти або, як варіант, випити свіжозаварений м'ятний чай.

  • Яблуко

У яблуках таких фенольних сполук менше, але вони все одно можуть усунути часниковий запах. Рекомендують з'їдати яблуко до і після трапези з часником.

  • Листя салату

Найменша кількість фенолів у салаті - в ньому їх навіть менше, ніж у зеленому чаї. Але ось який "фокус": зелений чай взагалі не впливає на запах часнику. А свіже листя салату відмінно з ним справляються.

Вас також можуть зацікавити новини: