Прості рекомендації, як правильно варити макарони, завжди знадобляться / фото ua.depositphotos.com

Іноді приготування макаронів схоже на лотерею - злипнуться, розваряться або будуть ідеальними. Завжди добре під рукою мати пару слушних порад, як не зіпсувати виріб і отримати на виході смачну страву.

Раніше УНІАН писав, як варити манну кашу, щоб не було грудочок. У цьому матеріалі ми розповімо, як варити макарони, щоб вони вийшли, як паста у ресторані.

Як варити макарони, щоб вони не злипалися - прості поради

У середньому, макарони варяться до десяти хвилин. Зазвичай час приготування вказується на упаковці, як і пропорції, яких дуже важливо дотримуватися.

Відео дня

Якщо ви варите макарони на плиті, то розраховувати потрібно, що на 100 грам виробу вам знадобиться 1 літр води. Спочатку потрібно поставити воду на вогонь, додати сіль і почекати, поки вона закипить. Тільки після цього поміщати у воду макарони, зменшити вогонь до помірного і періодично помішувати, щоб вони не злипалися.

Лайфхак від господинь: влити трохи рослинного масла в каструлю з киплячою водою, щоб макарони не прилипли один до одного.

Як варити макарони у мультиварці - рекомендації

Якщо для приготування макаронів ви використовуєте мультиварку, то на 100 грам макаронів потрібно брати 500 мілілітрів води. Спочатку необхідно влити у чашу воду, посолити її, встановити режим "Паста" і дочекатися, поки вода закипить. Ще можна використовувати режими "Суп", "Каша" або "Мультиповар".

Коли вода закипіла, всипайте макарони, додавши до них трохи олії і варіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Якщо ви хочете знати, як варити макарони ріжки, то процес їхнього варіння по суті нічим особливим не відрізняється. І особливих знань, як варити макарони спагетті, теж не потрібно. Головне - брати потрібну кількість води і перемішувати під час варіння.

Вас також можуть зацікавити новини: