УНІАН дізнавався, як почистити пуховик від блиску в домашніх умовах / фото ua.depositphotos.com

Засмальцьовані плями на одязі доставляють ті ще клопоти господиням. Для того, щоб найбільш ефективно з ними справлятися, важливо розуміти, що процес їхнього видалення багато у чому залежить від типу тканини і тієї частини речі, на якій з'явилася пляма.

У цьому матеріалі УНІАН зібрав головні поради, як видалити засмальцьовані плями, особливо на зимових речах, щоб значно спростити для вас це завдання.

Як відіпрати засмальцьовані речі - загальні поради

У мережі можна знайти безліч рекомендацій з видалення жирних плям з тих чи інших речей. Запам'ятайте три кроки:

Відео дня
  1. відразу дійте - чим раніше приступити до очищення, тим більше шансів;
  2. якомога швидше промокніть зайвий жир серветкою;
  3. капніть на пляму миючим засобом, спіньте і промийте. 

У тому випадку, якщо пляму так і не вдалося вивести, залишається ще два запасних варіанти - звернутися за допомогою до професіоналів або використовувати спеціальні засоби.

Як видалити засмальцьовані плями з коміра і рукавів - ефективний метод

Видалення засмальцьованих плям з коміра і рукавів може бути трохи важчим, ніж з інших частин одягу. У цьому випадку вам доведеться попрацювати щіткою. 

Для початку потрібно промокнути пляму мокрою губкою, після чого, використовуючи той чи інший миючий засіб, гарненько потерти забруднене місце щіткою, почекати кілька хвилин і ретельно сполоснути.

Якщо пляма залишилася, варто повторити процедуру ще раз.

Блищить куртка - що робити з брудними рукавами

Ви дізнаєтеся, як позбутися засмальцьованих плям на куртці / фото ua.depositphotos.com

Попереду зима, всі посилено готуються до холодів, дістаючи з гардеробів теплі речі. І при цьому перед багатьма може стати питання, як почистити місця на куртці, які залоснилися, особливо як очистити засмальцьовані рукава і комір. Ось кілька слушних підказок з цього приводу:

  • видаліть бруд і пил (візьміть м'яку щітку або ганчірку і акуратно пройдіться по забрудненій області);
  • промийте пляму (якщо забруднення залишається, можна спробувати промити місце з використанням води і порошку);
  • зверніться у хімчистку (якщо пляму не вдалося вивести, розгляньте можливість звернутися у хімчистку).

Дані поради у більшості випадків допомагають досить легко і без проблем впоратися з цією вельми актуальною зараз задачкою - як позбутися засмальцьованих плям на куртці.

Раніше УНІАН писав, як почистити рукава пуховика без прання.

Як почистити пуховик від блиску в домашніх умовах - підказки

Для очищення пуховика від блиску в домашніх умовах спочатку підготуйте його: розкладіть на рівній поверхні і переконайтеся, що він повністю сухий. Після цього дійте послідовно:

  • приготуйте розчин для очищення (у ємності змішайте теплу воду з м'яким рідким милом, використовуйте кілька крапель мила на відро води);
  • очистіть забруднені ділянки (намочіть м'яку серветку або губку в приготованому розчині; перейдіть до області на пуховику, яка блищить, і акуратно почніть її протирати);
  • промийте (після того, як ви протерли всі блискучі ділянки, промийте пуховик чистою вологою серветкою або губкою, щоб видалити залишки мила);
  • висушіть (після промивання пуховика залиште його висохнути при кімнатній температурі на горизонтальній поверхні).

Після того як пуховик повністю висох, перевірте, чи зійшов блиск. Якщо є місця, які все ще блищать, можна повторити процедуру.

Якщо ж вас цікавить, як почистити зимову куртку без прання в домашніх умовах, то для цього також можна використовувати вологу губку, спеціалізовані засоби, засоби для виведення плям і щітку. Крім того, досить ефективними методами вважаються парова обробка і повітряні ванни (вивітрювання).

Раніше УНІАН писав, як вивести жирну пляму швидко і без праці.

Вас також можуть зацікавити новини: