Як відкрити пляшку вина-лайфхаки / depositphotos.com

Рано чи пізно будь-яка дівчина стикається з ситуацією, коли заповітний атрибут свята, що спокусливо вабить виноградним букетом і непередбачуваними вчинками, просто нічим відкрити. Чудовий напій, що перетворює жінку на імператрицю, сумує, чекаючи свого часу в ув'язненні байдуже-холодного скла. 

УНІАН підкаже, як відкрити вино дівчині, якщо під рукою не виявилося штопора, і почати свято життя без пошуків червоного дня календаря.

Раніше ми говорили про те, як приготувати глінтвейн.

Як відкрити вино без штопора - 5 варіантів

Використовуйте ніж

Візьміть гострий кухонний ніж, вверніть його в пробку на 1 см і обертальними рухами витягніть пробку назовні. Можна підчепити її лише злегка, а іншу частину дістати руками. Найкраще для таких маніпуляцій брати ніж з зазубреним лезом. Другий варіант - підчепити пробку ближче до краю горлечка і витягувати її, використовуючи палець, як опору.

За тією ж технологією можна взяти ключі, але обов'язково - з вузьким загостреним кінцем.

Нагрійте пляшку

Дістаньте з шафи каструлю, налийте в неї води і поставте на вогонь. Покладіть пляшку всередину і чекайте, поки вона нагріється. Через високі температури пробка повинна вилетіти сама або злегка вийти з пляшки, потім її можна буде витягти пальцями. Єдиний мінус такого способу - замість прохолодного вина ви отримаєте глінтвейн, що взимку не так вже й погано.

Читайте такожЯкий алкоголь краще пити: скільки спиртне виходить з організму і коли сідати за кермоОберніть рушником

Ще один перевірений метод - взяти рушник і обернути їм дно пляшки. Далі починайте легко стукати тильною стороною винної ємності по стіні до тих пір, поки пробка не вискочить. Будьте обережні: перестараєтеся - розіб'єте пляшку.

Роззутися

Альтернатива рушнику - звичайний черевик. Поставте пляшку в черевик або чобіт дном вниз, а потім наполегливо, але без фанатизму, вдарте каблуком об стіну, притримуючи пляшку. З кожним ударом пробка буде все сильніше вилітати з горлечка. Коли вона вийде наполовину, можна дістати її руками.

Озбройтеся плоскогубцями

Цей спосіб, до речі, вважається одним з найшвидших і безпечних. Вам потрібно буде докласти зусиль, але якщо жінка може "і коня на скаку, і в палаючу хату", то з пляшкою вина вже точно впорається.

Візьміть саморіз або шуруп і вверніть його руками в пробку, залишаючи кілька міліметрів. Зачепіть плоскогубцями капелюшок і витягніть саморіз вгору. Замість плоскогубців можна використовувати обценьки.

Важливий нюанс: такий варіант не варто брати до уваги, якщо у вас витримане вино з пухкої пробкою, інакше вона розсиплеться від тиску.

Вас також можуть зацікавити новини: