Чим відкрити кран від нальоту - робочі методи / фото ua.depositphotos.com

Вапняний наліт на змішувачах - досить поширена проблема. У кожному будинку або квартирі стикалися з питанням, чим відмити плями на крані. Часом звичайні мийні засоби впоратися з ними не в змозі, проте позбутися їх здатні копійчані засоби.

Чим відмити кран від нальоту - бюджетні засоби

Є кілька дешевих способів, як відмити кран від нальоту. У це важко повірити, але копійчане господарське мило впорається з плямами куди краще, ніж розрекламовані засоби для прибирання. Цим методом користувалися ще наші бабусі. Достатньо просто натерти трохи мила на тертці, залити гарячою водою, перемішати і нанести отриману суміш на кран. Через 1,5-2 години змийте засіб водою і змішувач блищатиме як новий.

Однак мило - далеко не єдиний спосіб, як відмити кран у ванній. На допомогу прийде також звичайний лимон. Візьміть половинку лимона і натріть нею змішувач, приділивши особливу увагу місцям із плямами. Через 15 хвилин протріть вологою ганчіркою і насолоджуйтеся чистотою.

Відео дня

Це швидкий і дієвий метод, як очистити кран від нальоту в домашніх умовах. Але зверніть увагу, що лимонна кислота не підійде - ризикуєте подряпати покриття змішувача.

І звичайно ж, якщо мова зайшла про те, чим відмити кран у ванній, не можна не згадати харчову соду. Вона відмінно бореться з різними забрудненнями. Як відмити наліт від води на крані за допомогою соди:

  • підготуйте 100 мл теплої води;
  • додайте 3 чайних ложки харчової соди і ретельно перемішайте (консистенція має нагадувати сметану);
  • нанесіть засіб на змішувач і залиште "попрацювати" над забрудненнями 1,5-2 години.

Після достатньо просто протерти кран вологою ганчіркою, щоб не залишилося слідів соди. А щоб надати змішувачу блиску, можете використовувати перевірений часом метод, як прибрати розводи від води на крані, - натерти його зім'ятою газетою.

Як очистити кран від нальоту за допомогою оцту

Часом наліт найбільше вражає важкодоступні зони на змішувачі, а саме місце, звідки тече вода. Часто через скупчення накипу натиск стає гіршим. Вирішити цю проблему доволі просто: вам знадобиться звичайний столовий оцет і кулька.

Налийте в кульку оцет і воду, надіньте на змішувач і щільно зав'яжіть. Залиште розчин на годину-півтори, після чого прочистіть кран зубною щіткою. Так ви позбудетеся залишків нальоту, які не прибрав оцет.

Чим прибирати плями на крані не можна - запам'ятайте раз і назавжди

Інтернет рясніє статтями про те, як швидко позбутися нальоту або плям на змішувачах, проте не всі ці методи по-справжньому безпечні. У питанні, як видалити плями від жорсткої води, головне не пошкодити фурнітуру, адже новий змішувач - задоволення недешеве.

Отже, ніколи не використовуйте для чищення кранів такі засоби:

  • кислоти (мурашина, соляна, хлорна, і нерозбавлена оцтова);
  • розчинники і порошки з великими абразивними частинками;
  • жорсткі губки та металеві щітки.

Також уникайте змішування різних засобів для прибирання. Це може зіграти злий жарт і не тільки не принести бажаного результату, а й зіпсувати зовнішній вигляд крана.

Вас також можуть зацікавити новини: