Як правильно прати взуття / фото ua.depositphotos.com

Чисте взуття чи не перша ознака охайності людини. Саме тому більшість з нас шукають способи максимально ефективно та швидко очистити свою улюблену пару кедів чи кросівок. Звісно, хімчистка вмить приведе до ладу ваше взуття, але вдома з цим відмінно впорається ваша пральна машина.

УНІАН розповість про усі нюанси того, як прати взуття у пральній машині.

Чи можна прати взуття у пральній машині автомат?

Звісно, але важливо чітко з'ясувати, яке взуття можна прати в пральній машині. Врахуйте матеріал, фасон, декоративні деталі.

Відео дня

Зовсім не важко з'ясувати, чи можна кидати кросівки у пралку. Достатньо звернути увагу на матеріал та переглянути чи є на них деталі, які можуть пошкодитися. Наприклад, кросівки та кеди із текстилю без дрібного декору з легкістю можна випрати, але от лофери із замші взагалі не бажано мочити повністю. Те саме стосується й шкіряного взуття. Його не рекомендують прати у пральній машині, навіть якщо шкіра штучна. Цей матеріал легко пошкодити.

Яку програму ставити для прання взуття?

Більшість техніки оснащена спеціальною програмою для прання взуття. Вона чітко сформує усі параметри того, на якому режимі прати взуття у пральній машині. Якщо немає режиму взуття, оберіть делікатне прання:

  • температура води 30-40 градусів за Цельсієм;
  • не більше 600 обертів у хвилину;
  • вимкнути функцію віджиму та сушки.

Якщо ви запам'ятаєте ці прості правила, то у вас більше не виникне питання на кшалт, на якому режимі прати кросівки чи кеди.

Скільки пар взуття можна прати у пралці?

Керуйтеся технічними характеристиками своєї пралки. Зазвичай на ній можна знайти наліпку щодо того, яке навантаження вона витримує без проблем. Втім, із завантаженням взуття варто бути обережною.

Краще не перевантажувати машину, адже існує ризик зношення підшипників та інших деталей пралки. Оптимальний варіант - прати дві пари взуття. Не змішуйте кольори та кардинально різні матеріали взуття.

Чи гігієнічно прати взуття в пральній машині?

Ми не рекомендуємо класти у пралку пару надто забрудненого взуття. Варто попередньо змити забруднення з підошви.

Крім того, прання взуття у машині вимагає очищення барабану. Для цього скористайтеся спеціальною капсулою для очистки. Після цього наступне прання можна вважати гігієнічним.

Вас також можуть зацікавити новини: