Щоб приготувати ідеальну печінку, потрібно підготувати цей субпродукт. Однією з найпоширеніших проблем є гіркота. В цьому немає нічого таємничого - печінка стає гіркою, якщо на неї потрапила жовч, або з неї повністю не видалили плівку, жили і судини.
Раніше ми розповідали, як приготувати паштет з курячої печінки.
Як прибрати гіркоту з печінки курячої або свинячої
Щоб печінка не гірчила і була м'якою, існують одразу кілька відмінних варіантів. Ви можете вибрати той, який буде вам до душі:
- Спочатку потрібно розрізати печінку на кілька частин, замочити її в молоці мінімум на 30 хвилин.
- Обваляти субпродукт в харчовій соді, залишити на годину і добре промити - це її розм'якшить.
- Обмотати печінку харчовою плівкою і легенько відбити молотком.
- Перед приготуванням проварити її близько 15 хвилин в солоній воді.
Якщо ж вам не хочеться викручуватися, завжди можна на годину замочити печінку в холодній воді перед приготуванням або ж обдати окропом і залишити на кілька хвилин.
Як прибрати гіркоту з готової печінки
Якщо готовий продукт все одно гірчить, не поспішайте його викидати. Щоб нейтралізувати неприємний присмак, можна ще трохи протушкувати печінку з додаванням вершків або сметани. Соус просочить печінку, а ніжний вершковий смак перетворить звичайний продукт в ніжне блюдо.