Паштет з курячої печінки легко приготувати вдома / фото ua.depositphotos.com

Паштет з курячої печінки - один з найменш калорійних м'ясних паштетів. Його досить просто приготувати вдома за допомогою м'ясорубки або блендера. Спробуйте, і ви у цьому самі переконаєтеся.

Раніше УНІАН публікував простий і перевірений рецепт розсольнику з печінкою, а зараз ми розповімо, як приготувати паштет з курячої печінки, щоб всі були у захваті.

Відео дня

Як довго варити печінку для паштету - поради господинь

Для класичного рецепту такого паштету печінка вариться на середньому або на слабкому вогні.

Великі шматки печінки будуть готові через 40-45 хвилин, більш дрібні - через 20 хвилин.

Що додати в паштет з курячої печінки - смачні добавки

Для отримання більш оригінальних паштетів з курячої печінки у процесі приготування до нього додаються:

  • морква і горіхи;
  • журавлинне желе;
  • коньяк і чорнослив;
  • апельсин і бренді.

Якщо ж ви хочете отримати максимально ніжний паштет, вам знадобляться вершки.

Паштет з курячої печінки з вершками сподобається всім / фото ua.depositphotos.com

Паштет з курячої печінки з вершками - рецепт

Приготований за таким рецептом паштет з курячої печінки з морквою і цибулею та з додаванням ніжних вершків виходить дуже смачним й корисним.

Інгредієнти

Для приготування паштету вам знадобиться:

  • куряча печінка - 600 г;
  • лук - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.;
  • борошно - 2-3 ст. л.;
  • вершки 15% жирності - 1/2 склянки;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець, коріандр - за смаком.

Спосіб приготування

Моркву з цибулею подрібнюємо і, перемішуючи, обсмажуємо до готовності. Додаємо сіль, перець, а також коріандр - за бажанням.

Паралельно з цим гарненько промиваємо печінку і розрізаємо її на не дуже дрібні шматочки. Після чого кожен з них обвалюємо у борошні і протягом пари хвилин обсмажуємо у глибокій сковороді.  

Потім печінку заливаємо вершками, солимо, перчимо, перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні.

Після цього чекаємо, поки печінка достатньо охолоне і пропускаємо її через м'ясорубку разом з цибулею і морквою. Паштет готовий.

Скільки можна зберігати паштет з курячої печінки - рекомендації

Приготований вдома паштет з курячої печінки радять зберігати не більше трьох діб і тільки у холодильнику. Для продовження його терміну придатності бажано тримати паштет в щільно закритій скляній тарі і стежити, щоб не утворювалася зайва рідина.

Термін зберігання паштету з магазину вказано на упаковці. Зазвичай після відкриття контейнера його можна зберігати до п'яти днів у холодильнику, а при кімнатній температурі - лише кілька годин.

Вас також можуть зацікавити новини: