Як вибрати якісні макарони / фото depositphotos.com

Напевно немає людей, які не любили б макарони, але погодьтеся - дозволяють собі їсти їх далеко не всі. Ті, хто намагаються утримуватися від цієї страви, діляться на дві групи: ті, що вічно худнуть і ті, хто не вміють їх готувати.  

Одні переконані, що після поживного обіду зайві сантиметри на талії їм будуть забезпечені. Інші ж, після кількох невдалих спроб, точно знають, що величезний ком зі злиплих макаронів - це несмачно і ставлять на цій страві хрест. 

Однак не все так однозначно. Ми розповімо вам, як обрати якісні макарони і на які важливі моменти потрібно звертати увагу під час вибору продукту.

Відео дня

Які макарони вважаються хорошими

Дієтологи переконані, що кращого варіанту, ніж вироби з твердих сортів пшениці, не існує. Однак в цьому випадку ціна говорить сама за себе і якщо ви не знаєте, як вибрати якісні макарони, дивіться на цінник. Безумовно, висока ціна - не гарантія якості, але все ж досить суттєвийй орієнтир.

Плюси виробів з твердих сортів:

  • такі макарони мають низький глікемічний індекс, а значить не шкодять фігурі;
  • після них довго не виникає відчуття голоду;
  • вони не розварюються і не злипаються, на відміну від більш дешевих сортів.

На жаль, хороші якісні макарони з твердих сортів пшениці трохи дорожчі, ніж прості сорти, але навіть з урахуванням високої ціни, їх перевага незаперечна.

Які макарони шкідливі / фото depositphotos.com

Який сорт макаронів найкращий

Мало хто знає, які макарони треба брати, а які краще обійти стороною. Найбільш якісними вважаються вироби, вироблені в Італії. Кухарі в ресторанах вважають за краще використовувати для приготування своїх страв макарони таких марок:

  • Makfa;
  • Molisana Lasagne;
  • Fettuccine all'uovo;
  • Sen Soy;
  • Pasta Reggia;
  • Federici;
  • AlaMesa;
  • La Molisana;
  • Maltagliati;
  • Pasta Zara. 

Але давайте будемо чесні - далеко не кожен може собі дозволити страву за ціною меню дорогого ресторану. Тому важливо зрозуміти, на що варто звертати увагу при покупці. Якщо зрозумієте, як вибрати макарони і які моменти є вкрай важливими - ви зможете тішити себе і близьких смачною стравою без особливого збитку для вашого бюджету.

Як визначити якість макаронних виробів

Якщо не говорити про цінову політику, то існує кілька ознак, які допоможуть вам визначити якість виробу за зовнішніми показниками.

Якісні макарони продаються тільки в упаковці. Жоден виробник ніколи не буде поставляти в торгову точку дорогі сорти без упаковки. Тому, коли побачите у відділах самообслуговування величезні короби з макаронами, не тіште себе ілюзією - якісних італійських сортів там точно не буде. 

Цілісність упаковки та виробу. Якщо перед вами пачка, в якій половина макаронів зламані - це ознака низької якості. 

В упаковці не має бути крихт. Якщо на дні пакета ви бачите не просто зламані макарони, а фактично макаронний пил - ні про яку якість цього продукту не може бути й мови.

Як вибрати макарони / фото ua.depositphotos.com

Як зрозуміти, що макарони поганої якості

Ніколи не купуйте макарони, які продаються на вагу. Якісні сорти виробник упаковує на підприємстві під час виробництва. 

Намагайтеся обходити стороною макарони сірого кольору. Це явна ознака неякісного виробу. 

Прочитайте склад продукту. Якщо вміст білка менше ніж  10 грам на 100 грам продукту - перед вами сорт, приготований з суміші дорогого і дешевого борошна. Виробники іноді так роблять, для того щоб здешевити виробництво, проте це позначається на якості продукту. Згідно зі стандартами, норма білка в хороших макаронах - 12 грам на 100 грам продукту. Якщо ви бачите іншу цифру, знайте - перед вами обманка, а не продукт з твердих сортів. І найголовніше, запам'ятайте: чим нижчий показник вмісту білків - тим гірша якість макаронів.

Які макарони шкідливі

Намагайтеся обходити стороною вироби з пшеничного борошна. Річ у тім, що такий продукт має високий глікемічний індекс, а це значить, що якщо ви зловживатимете такою стравою, зайві кілограми вам будуть забезпечені.

Крім того, такий продукт має високу калорійність, але при цьому, після нього досить швидко виникає відчуття голоду, і ви знову хочете їсти. 

Раніше ми писали про те, що робити, якщо макарони не доварилися.

Вас також можуть зацікавити новини: