
Якщо ви закінчили варити макарони і вже злили воду, але спагетті на смак виявилися сирими - не турбуйтеся. Навіть злегка недоварені макарони можна вживати - італійці називають таку пасту "аль денте". Але якщо ви хочете приготувати такі макарони до готовності - ми підкажемо, як зробити це смачно.
Скільки варити макарони різних видів
Час варіння макаронів залежить від їх форми.
- Довгі спагетті варяться 10-12 хвилин.
- Цільнозернові макарони - 7-10 хвилин.
- Яєчна локшина - 9-10 хвилин.
- Макарони-бантики - 11 хвилин.
- Черепашки - 8 хвилин.
- Дрібні макарони для супу - 5 хвилин.
Якщо макарони за цей час не зварилися - не потрібно знову варити їх вкаструлі з водою. Через це вони можуть переготуватися. Натомість скористайтеся нашими порадами.
Паста на вечерю з недоварених макаронів в сковороді
Розігрійте трохи соняшникової олії в сковороді і висипте туди макарони. Злегка підсмажте макарони і налийте воду в сковороду. Доведіть до кипіння і варіть макарони у воді 5 хвилин. Потім вилийте воду і за бажанням залийте макарони соусом або посипте сиром. Таким чином можна приготувати смачну італійську пасту.
Як приготувати недоварені макарони в духовці
Змастіть соняшниковою олією форму для випічки. Викладіть напівсирі макарони в форму і трохи полийте водою. Готуйте макарони в духовці при 180°. Кожні кілька хвилин перевіряйте готовність страви - спагетті приготуються досить швидко.