Що допомагає від неприємного запаху в холодильнику / depositphotos.com

Неприємний запах у холодильнику може з'явитися з різних причин - відсутність регулярного прибирання або зниклі продукти рано чи пізно дадуть взнаки. УНІАН розповість, чому смердить у холодильнику і як із цією проблемою впоратися.

Чим видалити неприємний запах в холодильнику

Існує всього 5 народних методів, які точно допоможуть вам позбутися від смороду. В умовах, коли побутову хімію в магазинах знайти непросто, можна скористатися "бабусиними" засобами.

Оцет і сода від запаху в холодильнику

Для того, щоб прибрати неприємний запах, приготуйте розчин соди або оцту. Для цього потрібно розвести 1-2 ст.л засобу в 1 л. води і протерти такою водою холодильник зсередини. Додатково можете насипати трохи соди в тарілку і поставити на полицю - порошок буде поглинати запахи, а міняти такий "девайс" потрібно раз на місяць.

Відео дня

Як прибрати запах з холодильника за допомогою лимона

Є два варіанти, як використовувати лимон для очищення:

  • накапати сік на губку і протерти нутрощі холодильника - так можна позбутися від запаху м'яса, риби або ліків;
  • розрізати лимон на кілька частин і залишити всередині - міняти часточки потрібно раз в два дні.

Так само точно можна використовувати не тільки лимон, але і апельсин, і грейпфрут. Для профілактики в холодильнику можна залишати скоринки від цитрусових.

Нашатир від запаху в холодильнику

Хороший спосіб, якщо смердючі аромати занадто сильні або холодильник старий. Вам потрібно змочити ватний диск нашатирним спиртом, а потім протерти полки і ящики в холодильнику. Після закінчення процедури залиште відкритими двері, щоб їдкий запах нашатирю вивітрився.

Активоване вугілля - поглинач запаху в холодильнику

Такий засіб - відомий адсорбент не тільки для людського організму, але і для побутової техніки. Візьміть 20-50 таблеток, подрібніть їх, висипте в тарілку і залиште в холодильнику. Активоване вугілля вбере запахи, можна використовувати повторно, якщо попередньо розжарити порошок в духовці.

Що поглинає запахи - список продуктів

Продукти, які нейтралізують запахи / depositphotos.com

Є кілька видів харчових продуктів, які відмінно справляються з неприємним запахом - допомагають запобігти або усунути його:

  • житній хліб - природний адсорбент;
  • рис - засипте в миску і залиште на полиці;
  • картопля, цибуля і яблука - розрізати щось одне на часточки і залишити в холодильнику;
  • кава - свіжозаварений в чашці, він допомагає прибрати запахи;
  • гвоздика, тархун, чебрець, ваніль і базилік - природні спеції, які вбирають аромати.

М'ясо, риба, фаст-фуд, готова їжа зі спеціями, нарізки з сиру або м'яса, готові бутерброди, торти і тістечка - вся ця їжа найчастіше стає причиною неприємних запахів в холодильнику. Слідкуйте за термінами зберігання і вчасно викидайте продукцію, якщо вона зіпсувалася.

Вас также могут заинтересовать новости: