Влітку жарко спати - що робити / фото ua.depositphotos.com

Літо радує українців теплими і сонячними днями, але також приносить нестерпно спекотні ночі. Багато людей скаржаться поганий сон в літні місяці, особливо якщо вдома немає кондиціонера або вентилятора. На щастя, є кілька ефективних і абсолютно безкоштовних порад про те, що робити, якщо вночі жарко спати влітку.

Відео дня

Створіть циркуляцію повітря

Відкрийте вікно на провітрювання і залиште двері на ніч відчиненими. Так в спальні буде циркулювати прохолодне нічне повітря.

Намочіть простирадло

Перед сном намочіть простирадло холодною водою і старанно відіжміть. Сон з мокрим простирадлом стане справжнім порятунком для всіх, кому жарко спати вночі. Але не забудьте накрити матрац рушниками, якщо не хочете його змочити. Такий метод застосовували в Стародавньому Єгипті.

Зробіть холодний компрес

Якщо не хочете мочити ціле простирадло - спробуйте покласти на шию, під коліна і на щиколотки змочену в холодній воді тканину.

Підготуйте миску з холодною водою

Перед сном опустіть ноги в таз з холодною водою - це швидко остудить тіло. Залиште ємність біля ліжка на випадок, якщо вночі буде мучити безсоння через спеку.

Жарко спати - що робити / фото ua.depositphotos.com

Не спіть без одягу

Багато людей влітку роздягаються до нижньої білизни на ніч, рятуючись від літньої спеки. Але лікарі навпаки радять спати в легкому натуральному одязі. Тканина допомагає допомагає налагодити нормальну терморегуляцію тіла.

Скористайтеся морозилкою

Ще один предмет, який допоможе добре спати в спеку - це морозилка. Покладіть в морозилку на 30 хвилин загорнуті в пакет простирадла або подушку. Прохолода постільної білизни допоможе легше пережити літню спеку.

Ще один лайфхак з морозилкою в спеку - зробіть в морозилці лід і викладіть його в миску, а потім поставте перед включеним вентилятором. Прохолода пошириться по всій кімнаті, допомагаючи заснути.

Правильно харчуйтеся

Що робити, якщо жарко спати щоночі? Потрібно міняти режим харчування. За 4 години до сну відмовтеся від м'яса, а на вечерю краще приготуйте овочі. На перетравлювання важкої їжі тіло витрачає більше енергії і сильніше нагрівається. Також пийте більше води перед сном, щоб вночі не мучила спрага.

Вас також можуть зацікавити новини: