Ілюстрація REUTERS

На тлі наростаючої в світі епідемії короновірусу і викликаного ним економічного спаду, нас хвилює питання, наскільки сильно криза зачепить нашу країну і чи не станеться дефолт.

Астролог Георгій Лічелі розповів, що буде з курсом гривні, передає "Обозреватель".

Він зазначив, що існує два різних види дефолту:

Відео дня

Звичайний дефолт – коли золотовалютні резерви виснажені, економіка в занепаді і держава через відсутність коштів в змозі розраховуватися з боргами і виплатами.

Читайте такожМолодик 24 березня: чим він особливий і як вплине на знаки Зодіаку

Технічний дефолт – коли з економічних або політичних причин держава тимчасово не здатна виплачувати борги і відсотки по боргу.

Сьогодні золотовалютні резерви України становлять близько 26 мільярдів доларів, а виплати за держборгом у 2020 році - приблизно 17 мільярдів доларів. Тобто, Україна здатна без зовнішньої допомоги погасити борги в цьому році. Відповідно, звичайний дефолт не передбачається. Якщо і очікувати дефолт - то технічний, викликаний політичними причинами або невмілими діями в галузі організації фінансів.

Розглядаючи ситуацію з астрологічного боку, попри те, що ймовірність технічного дефолту в Україні в цьому році є, він, швидше за все, не відбудеться. Навіть в особливо напружені періоди - в кінці травня і на початку червня, а також в серпні і вересні, коли уряд буде шукати шляхи виходу зі сформованого економічного спаду, і як наслідок - спад добробуту населення, яке очікується в цьому році.

Читайте такожГороскоп на 24 березня: що чекає сьогодні на Овнів, Дів, Риб та інші знаки Зодіаку

Місяць, що символізує в астрології народ, в прогнозі на 2020 рік знаходиться в секторі самотності і переживань, а також має тільки напружений аспект з Венерою. Що говорить про те, що народ буде знаходитися в ізоляції, буде страждати і зазнавати фінансових збитків. Це, своєю чергою, може викликати невдоволення і протестні настрої серед населення і призвести до політичної кризи.

Курс гривні протягом року буде коливатися, але серйозно не просяде. Країна входить в трирічний нестабільний період, коли перебудові буде піддаватися як структура влади, так і економічно-фінансовий сектор. В цілому, криза буде відчуватися в країні як в економічному, так і в політичному секторі, але серйозних потрясінь в цьому році не передбачається.