Напередодні Івана Купала / фото ua.depositphotos.com

Православна церква в цей день святкує Різдво Іоанна Предтечі і Хрестителя. Наші предки Іоанна Хрестителя прозвали Іван Купала. Іванів день був одним з найулюбленіших свят у наших предків. Його відзначало все населення. Згідно з повір'ями, в Іванів день відкриваються небо і земля, злі духи і русалки виходять з домівок. 

Дівчата в цей день плели вінок з польових квітів і трав. Знахарі збирають в лісі і полі цілющі трави. Наші предки вважали Іванову ніч найкоротшою в році. У цю ніч намагалися не спати, щоб зло не потягло сплячого. Вночі розводили велике багаття і стрибали через нього, кидали в нього вінки і одяг хворих людей, щоб хвороба відступила.

Читайте такожОбряди на Івана Купала 2021: ритуали на любов, здоров'я та красуЗ ранку 7 липня вмивалися росою, або водою з річки або колодязя. Така вода вважалася "живою" і приносила молодість і красу. Росу також збирали для зняття пристріту. На Купалу починалися купання в річці. Купальською водою окроплювали дім і сарай від тарганів і шкідників. У день Івана потрібно остерігатися змій. Вважається, що укушена змією сьогодні людина скоро помре.

Відео дня

Прикмети погоди 7 липня

  • Аромат польових квітів посилився - до дощу.

  • Зоряна ніч - до великого врожаю грибів.
  • Сильна роса віщує хороший урожай огірків.
  • Гроза сьогодні означає, що горіхів цього року не буде.
  • Дощовий день означає, що через 5 днів буде сонячно.

Вам також може бути цікаво: