Таємниця імені Кіра / фото ua.depositphotos.com

Ім'я Кіра є одним із найпоширеніших в Україні. У 2018 році воно увійшло в топ-9 найпопулярніших жіночих імен, якими нарікали новонароджених дівчаток. Чому батьки так часто зупиняють на ньому свій вибір та яке значення в цьому імені приховано, розповідає УНІАН.

Що означає ім'я Кіра: версії походження

Читайте такожЗнак Зодіаку Терези: повна характеристика та сумісність з іншими знакамиВибираючи ім'я дитині, майбутні мама і батько насамперед заглядають у словник імен, в якому Кіра згадується як таке, що має давню історію.

Існує декілька версій його походження. Перші згадки імені - на санскриті. Звучало воно як Кіран, що перекладається як "промінь світла". Далі ім'я потрапило в перську культуру, в якій трансформувалося в Куруш зі значенням "як сонце". Потім це ім'я запозичили греки, вони, зокрема, нарекли Курушів Кіріями. Ім'я Кірія є жіночою формою чоловічого імені Кірос, що в перекладі означає "повелитель", "пані" ("пан"), "владика".

Відео дня

Риси характеру дитини на ім'я Кіра

У вихованні дівчаток на ім'я Кіра можуть виникнути труднощі: сильні риси характеру, небажання дослухатися чужої думки і відсутність схильності до переконання стануть випробуванням для батьків. Потрібно володіти величезним авторитетом, щоб Кіра дослухалася до вас, і підтверджувати його протягом усього періоду дорослішання доведеться не один раз.

Навчання для Кіри протікає успішно. Завдяки чудовому й схильному до аналізу розуму, осягнення точних дисциплін для дівчинки не складає труднощів, але і в гуманітарних науках Кіра не пасе задніх. Також варто зазначити, що власниці імені Кіра є любительками дебатів з будь-яких питань.

Ім'я Кіра - характер і сумісність / фото УНІАН

Здоров'я у Кіри міцне. До цього питання вона завжди підходить відповідально, як у підлітковому, так і більш зрілому віці. Так що батькам навіть у дуже морозну погоду не доведеться турбуватися про те, що дочка замерзне. Також у Кіри особлива любов до спорту.

Жінка Кіра: особливості характеру

Власниці імені Кіра – це самозакохані, марнославні та прямолінійні особистості, що мають витончену натуру, яка ховається за всією зовнішньою суворістю.

До колег Кіра вимоглива, до себе – особливо сувора. Керівник із неї відмінний, але бажання довести свою перевагу над іншими обертається для Кіри на причину проблем у професійній діяльності. Втілити свої задумки в життя Кіра зможе тільки за наявності помічників і компаньйонів, але й сама вона має нестандартне мислення, яке допомагає досягати успіху. При виборі професії Кірі слід зупинити свій вибір на економічній діяльності, бухгалтерській справі.

Кіра найчастіше домосідка. Її сімейні стосунки будуються на комфорті та душевної гармонії. Вона вірна дружина й турботлива матір. Володарка імені Кіра є чудовим другом і вірним товаришем. Якщо ви з нею дружите, то можете самі собою пишається – ви пройшли найжорстокіший відбір.

Сумісність імені Кіра

Читайте такожНазвано найбільш непередбачуваний знак Зодіаку

Найбільша ймовірність міцних стосунків у Кіри з чоловіками з такими іменами: Олександр, Альберт, Вікентій, Віктор, Гавриїл, Георгій, Єгор, Ілля, Никанор, Олег, Орест, Рафаїл, Тарас, Тимофій, Еммануїл, Юрій, Яків.

Малоймовірні міцні стосунки у Кіри з чоловіками, які названі одним із таких імен: Артур, Валерій, Веніамін, Віталій, Всеволод, Григорій, Давид, Ігнатій, ігор, Іларіон, Йосип, Костянтин, Марк, Мечислав, Мирон, Микита, Парамон, Петро, Роман, Самсон, Тимур, Федір, Ярослав.

Іменини Кіри

Свій День ангела Кіра відзначає 13 березня.

Вас також можуть зацікавити інші новини астрології: