10 грудня День футболу 2021 в Україні - картинки і привітання. Фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

10 грудня - свято спортивне й улюблене мільйонами людей у всьому світі. Сьогодні ми справляємо Всесвітній день футболу. Святкується День футболу і в Україні, і в Росії, і в Казахстані, і в десятках інших країн.

Які ще свята відзначаються в цей день, читайте в нашому матеріалі 10 грудня 2021 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити.

Всесвітній день футболу: історія свята

У цю гру змагалися ще в Стародавній Греції (там її тоді називали "битвою за м'яч"), а остаточно сформувалися футбольні правила в середньовічній Англії. На території Російської імперії (до складу якої в ті роки входила й Україна) офіційно перший матч із футболу зіграли 24 жовтня в далекому вже 1897 році.

Відео дня

Індивідуально Україна відзначає ще одне футбольне свято: із року в рік 29 квітня в країні проходить Всеукраїнський день футболу. Ця дата встановлена на честь першого в історії матчу, коли в 1992 році збірна України вийшла на поле у формі національних кольорів – жовтому і блакитному.

Цього дня прийнято вітати не тільки футбольних тренерів і спортсменів – а й просто фанатів. У всьому світі в цей день проходить безліч знакових матчів. І спеціально до свята Всесвітній день футболу УНІАН підібрав привітання в прозі та побажання своїми словами, вірші футболісту, яскраві і прикольні футбольні листівки.

Всесвітній день футболу - привітання в прозі, вірші і картинки

Футболу підкорилися всі країни і континенти, його люблять дорослі і діти, він дарує нам масу яскравих емоцій! Ми дуже любимо цей спорт. Хтось просто іноді дивиться чемпіонат через збірну своєї країни, а хтось подорожує по всьому світу разом із улюбленою командою. Але все одно, всіх людей об'єднує ця незрозуміла магія футболу. Щиро дякуємо гравцям і тренерам за красиву гру!

день футболу картинки

***

Нехай кожна мета буде пробита м'ячем, нехай ворота щастя і везіння супроводжують вас на шляху. Нехай кожен забитий гол буде тільки на вашу користь. Нехай захоплююча гра футболу впевнено несе вас вдалину. Нехай голи будуть не тільки на полі, але й в особистому житті, а віддані фанати носять на руках, звеличуючи лаври перемоги тільки над вами. Знайте - ви найкращі гравці не Землі.

Всесвітній день футболу - листівки з днем футболу

***

І футболістів, і фанатів

Сьогодні привітаю я!

Велике свято для футболу

Стрічає вся наша Земля.

Нехай футбол наш процвітає,

Нехай же грає дітвора.

Я всім любителям футболу

Бажаю щастя і добра.

футбольні листівки

***

У Міжнародний день футболу я поспішаю передати гаряче привітання тим, хто грає в нього, і тим, хто вболіває за гравців! Нехай ноги гравців будуть жвавими, а у фанатів не закінчуються гасла на підтримку улюбленців! Нехай ті й інші живуть дуже щасливо!

листівки зі Всесвітнім днем футболу

***

З Всесвітнім днем футболу

Тебе я вітаю,

Для команд улюблених

Я перемог бажаю!

листівки з Міжнародним днем футболу

Читайте також: